Ποτέ άλλοτε, ένα παραταξιακό συνέδριο, δεν ήταν τόσο εθνικό, όσο το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Εθνικό, από την άποψη, πως είναι το συνέδριο-χάρτης, της επόμενης διακυβέρνησης της Ελλάδας, που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ή εκλογικής προδιάθεσης, ακόμα και εκείνους που δεν προτίθενται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Ένα συνέδριο προγραμματικό, όχι θεωρητικών προθέσεων, αλλά ρεαλιστικών στόχων, όπως ήδη έχει καταδείξει η προσυνεδριακή διαδικασία. Με απαντήσεις, για την ανάπτυξη, τη δημόσια διοίκηση, την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας, την ανασυγκρότηση της παιδείας και της υγείας, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ένα συνέδριο-χάρτης, όχι μόνο για το «που» θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα, αλλά και για το «πως».

Κατά κοινή ομολογία, η συζήτηση για τη «μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή», έχει ανοίξει εδώ και καιρό στην κοινωνία και έχει μεταφερθεί στο πολιτικό προσκήνιο, κάτι που βιώνει έντονα και η ίδια η κυβέρνηση, φτάνοντας στο σημείο να νομοθετεί, όχι για τη χώρα, αλλά για το κομματικό της ακροατήριο.

Μέρος αυτής της συζήτησης αποτέλεσε και το έντονο ενδιαφέρον της κοινωνίας για τις διεργασίες στη κεντροαριστερά.

Όμως, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πολιτεύονται με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση και η κεντροαριστερά με κύριο άξονα το ΠΑΣΟΚ αναζητά τον πολιτικό επαναπροσδιορισμό της, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που πολιτεύεται με όρους εθνικής δημιουργικής δυναμικής, σχεδιάζοντας, όχι το δικό της μέλλον, αλλά το μέλλον της χώρας.

Γι` αυτό, το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελεί κορυφαίο σταθμό της μετάβασης στη «Μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή», με δύο μεγάλα στοιχήματα.

Αφενός, να προσδώσει στις επόμενες εκλογές έναν χαρακτήρα, όχι απλά κατακραυγής στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που φεύγει, αλλά θετικής επιλογής της διακυβέρνησης που έρχεται. Αφετέρου, να απευθυνθεί στους συμπατριώτες μας, που τα τελευταία χρόνια, έχουν επιλέξει την αποχή, ως μέσο έκφρασης της απογοήτευσής τους.

Να αποτελέσει δηλαδή, το 11ο Συνέδριο της ΝΔ, αφετηρία συμμετοχής της κοινωνίας στην ανάκτηση του μέλλοντός της.