Το επικείμενο συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Το μεταναστατευτικό, η νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη περιοχή , η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού δεν είναι εύκολο πάντα να ακολουθήσουν έχουν επιφέρει μια μεγάλη άνοδο της Ακροδεξιάς, του Ευρωσκεπτιστικού ρεύματος και των Λαϊκιστών.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα της Κεντροδεξιάς όπως η ΝΔ θα επιφορτιστούν το βαρύ φορτίο της νέας αναπτυξιακής πορείας, της χάραξης των κεντρικών κατευθυντήριων γραμμών της Ευρώπης αλλά και της στήριξης συνολικά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μακριά από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών.

Η Νέα Δημοκρατία το μεγάλο κόμμα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς , ο ιστορικός συνεχιστής του Λαϊκού κόμματος και του Πατριωτικού Κέντρου, του Συναγερμού και της ΕΡΕ είναι ταυτισμένο με έννοιες όπως το Έθνος, η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή κυριαρχία, η Πρόοδος, η πολιτική και οικονομική ελευθερία , η Τάξη και η Δικαιοσύνη. Κάτω από αυτές τις σπουδαίες έννοιες και αρχές συστεγαστήκαμε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, κεντρώοι και δεξιοί, θιασώτες του φιλελευθερισμού αλλά και της κοινωνικής κεντροδεξιάς.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο Λαϊκό Κόμμα, είναι το κόμμα των μεγάλων έργων , είναι το κόμμα των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών επιλογών. Το κόμμα της Ευρωπαϊκής πορείας , το κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στον Ελληνισμό και στο Έθνος. Το κόμμα της σταθερής ιδεολογικής πορείας γύρω από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και είχε αρχηγούς τον Αβέρωφ, το Ράλλη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη του 47% . Πολιτικοί διαφορετικής πολιτικής αφετηρίας αλλά με κοινό στόχο , τη πρόοδο της πατρίδας μας και των Ελλήνων.

Στο συνέδριο αρχών και θέσεων θα επισφραγίσουμε αυτή την μεγάλη πολιτική συμμαχία που για μισό σχεδόν αιώνα οδηγεί την πατρίδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής πορείας που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν έχει ένα μεγάλο αντίπαλο , τον λαϊκισμό που δεν οδηγεί πουθενά, δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες και στο τέλος της ημέρας βυθίζει τη χώρα και το λαό στη φτώχεια και στην απελπισία.

Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί μέχρι την μεγάλη πολιτική ανατροπή της ελπίδας, των ευκαιριών , της ελευθερίας.