Μόνο σοβαρή δεν μπορεί να είναι η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός στην προσπάθειά του προσελκύσει επενδύσεις. Φορώντας εργαστηριακή ρόμπα, τρώγοντας συντροφικά χαστουκάκια και μιλώντας για τριχόπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας σίγουρα δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτός δεν είναι ο ιδανικός τα τρόπος για να αναδείξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα μας.  

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή, ο Αλέξης Τσίπρας τον τελευταίο καιρό υποδύεται έναν ρόλο που ούτε πιστεύει, ούτε όμως μπορεί να υποστηρίξει και ο ίδιος. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: Υπάρχουν αντιφάσεις στη διάρκεια των δηλώσεών του τόσο στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος την περασμένη εβδομάδα όσο και χθες σε εκείνες της APIVITA. Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Τσίπρας με τη φράση του «μήπως μας κοροϊδεύει;» καθώς και με τις διαπιστώσεις του για τις παρανομίες στον εργασιακό χώρο έμοιαζε να ζει… στη χώρα του Marlboro.

Στη δεύτερη περίπτωση, η παρουσία του χθες στην έδρα της επιχείρησης η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων και καλλυντικών από βότανα και μελίσσια λίγο ακόμη και θα θύμιζε το παιχνίδι «περνά περνά η μέλισσα…».

Το παιδιάστικο χαστουκάκι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση προς τον πρωθυπουργό την ώρα που φορούν την λευκή ρόμπα στα εργαστήρια της Apivita, η πλακίτσα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Χαρίτση για το καλλυντικό κατά της τριχόπτωσης, η ανεπιτυχής παρομοίωση της εταιρείας με την Μπαρτσελόνα μόνο… σοβαρή εικόνα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών δεν μπορεί να δημιουργήσει.