Πολυκοσµία µνηστήρων από τη Θεσσαλονίκη παρατηρείται το τελευταίο διάστηµα στη Μιχαήλ Καλού, όπου είναι τα γραφεία της τοπικής Ν.∆. H εκτίµηση όλων των κοµµατικών παραγόντων είναι ότι µέσα στο επόµενο δωδεκάµηνο θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη διαµόρφωση των ψηφοδελτίων του κόµµατος, µε τα οποία η Ν.∆.

θα δώσει τη µεγάλη µάχη στις επόµενες εκλογές. Ετσι όλοι προετοιµάζονται... Από τις στήλες του secret σας έχουµε ενηµερώσει πολλές φορές για τα ονόµατα που ακούγονται για την Α’ Θεσσαλονίκης. Η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη έχει κλειδώσει και η ευρωβουλευτής της Ν.∆. µετριέται (µάλιστα µε αρκετά καλές επιδόσεις) σε όλες τις έρευνες που γίνονται.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου µε τη Σπυράκη βέβαια δεν αρκεί και έτσι στη Ν.∆. αναζητούν και άλλους ισχυρούς παίκτες για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα εσχάτως ακούγεται πιο έντονα το σενάριο να βρεθούν εκτός λίστας ο πρώτος επιλαχών στη λίστα του 2015 Γιώργος Ορφανός, ο οποίος εκλέγεται από το 1996 και ο Παναγιώτης Κοκκόρης, που ήταν ήδη έξι φορές υποψήφιος αλλά δεν έχει εκλεγεί. Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια η επιπλέον ενίσχυση του ψηφοδελτίου είναι εκ των ουκ άνευ. Οσο για τα νέα πρόσωπα, αυτά προέρχονται από τον πανεπιστηµιακό χώρο (ακούγονται τα ονόµατα και των δύο πρυτάνεων Αχιλλέα Ζαπράνη και Περικλή Μήτκα), αλλά και από τον επιχειρηµατικό χώρο, όπου τακτικός συνοµιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Θανάσης Σαββάκης.