Αποφασισμένη να πιέσει έως τα άκρα τον Πάνο Καμμένο για τις 12 κλήσεις διάρκειας 21 λεπτών που είχε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, είναι η ΝΔ. Αφού ο υπουργός Αμυνας ήδη προσφέρθηκε να γίνει προανακριτική τον προκαλεί να στηρίξει το αίτημα για εξεταστική η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση για την οποία ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι έκανε το καθήκον του, απλώς κάλεσε έναν ισοβίτη να μη φοβάται και να πει την αλήθεια. Αν ψηφίσει το αίτημα για εξεταστική σύσσωμη η Αντιπολίτευση και προστεθούν και οι εννέα βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ τότε θα περάσει παρά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ.

Μία εξεταστική όμως συνεπάγεται άνοιγμα τηλεφωνικών γραμμών κατ' αρχήν των μη πολιτικών προσώπων όπως είναι ο προανακριτικός λιμενικός υπάλληλος Παναγιώτης Χριστοφορίδης ο οποίος φέρεται να λέει στον ισοβίτη να «δώσει» το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 και δια μέσου της σύνδεσης του με την οικογένεια Μητσοτάκη να μείνει για 10 χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης μπορεί να ανοίξει ο λογαριασμός του κινητού της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα που πήγε μεσάνυχτα στις φυλακές Αυλώνας εκτός των διοικητικών της ορίων της για να πάρει κατάθεση από τον ισοβίτη κατά παρέκκλιση της δικονομικής διαδικασίας και τελικά έφυγε άπραγη. Ο Μάκης Γιαννουσάκης κατέθεσε στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ότι τους έγραψε «όλους»!

Κανείς δεν γνωρίζει ως που μπορεί να φτάσουν οι αποκαλύψεις. Αφού ο κ.Καμμένος επιμένει ότι δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή πέραν της σύστασης στον ισοβίτη να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, η Πειραιώς τον προκαλεί «ιδού η Ρόδος».

«Αν ο κ.Καμμένος αρνηθεί για μια φορά ακόμη θα πέσουν οι μάσκες!» τονίζει κομματική πηγή στα Parapolitika.gr

Συνεχίζεται το πρέσινγκ της ΝΔ και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και χθες αρνήθηκε την εξεταστική για την εμπλοκή Καμμένου με τον ισοβίτη γιατί την θεωρεί δευτερεύον θέμα.

«Το νέο προφίλ του κ. Τσίπρα: Πανικόβλητος απ’ την σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά, αδύναμος να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του κ. Καμμένου τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το χθες» ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της. «Στα δύο χρόνια από την επέτειο της απόλυτης εξαπάτησης του ελληνικού λαού με το αχρείαστο δημοψήφισμα, συνεχίζει στο δρόμο του διχασμού και της αποτυχίας. Ας συνεχίσει μόνος του αυτήν την πορεία…» κατέληξε.

Πιθανόν σήμερα η ΝΔ να καταθέσει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναζητεί στήριξη και από άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης.