Άναψαν τα αίματα σήμερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι τόνοι ανέβηκαν στην Ολομέλεια, όταν τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την παρέμβαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές του θα «στηρίξουν» το νομοσχέδιο, αν και «ατελές».

Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της Ν.Δ. και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Επί των ημερών σας πηγαίνατε δημοσιογράφους με χειροπέδες στο Αυτόφωρο

Σχολιάζοντας τις «ατέλειες» του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

Μητσοτάκης: Δεν προχωρήσατε τη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λόγω Καμμένου

Η απάντηση ωστόσο ήρθε διά στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποκρύψατε την αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο λόγος που δεν προχωρήσατε στη νομοθέτηση του πολιτικού γάμου έχει το όνομα “Πάνος Καμμένος”», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σχεδόν δάκρυσα, κ. Φάμελλε, με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της Κ.Ο. της Ν.Δ. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι πράγματι εσείς προτείνατε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά αποκρύψατε γιατί δεν προχωρήσατε στη νομοθέτηση του πολιτικού γάμου. Έχει όνομα. Πάνος Καμμένος. Ήσαστε σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας. Εγώ από την πρώτη στιγμή που πρότεινα αυτή τη μεταρρύθμιση είπα ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύομαι από την παράδοση αυτής της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αγωνίστηκα να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές μου να το ψηφίσουν και θα σεβαστώ την απόφαση που θα πάρει καθένας, είτε απέχοντας, η οποία είναι μια στάση απολύτως αποδεκτή. Για να δούμε πόσοι θα απέχουν και από εσάς και τελικά το ενδιαφέρον να είναι τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή. Εγώ δεν απείλησα κανένα με διαγραφή, ούτε έβαλα κομματική πειθαρχία. Ήξερα εξαρχής ότι δεν μπορώ να τους πείσω όλους και το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει μόνο με τις ψήφους της Ν.Δ. Έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να διαπιστώσετε πόσο αρραγής τελικά είναι η ενότητα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος», υπογράμμισε στη συνέχεια.