Η διατήρηση στην εξουσία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, κάτι που οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου και τα κυβερνητικά στελέχη να στηρίζουν τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο με όλες τις δυνάμεις τους. Ωστόσο, η πολιτική αυτή απέναντι στο «Καμμένος Gate» έχει εκθέσει ανεπανόρθοτα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει το τεράστιο θεσμικό ατόπημα που έχει διαπράξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη και επί της ουσίας καταργώντας τη διάκριση των εξουσιών.

Κι ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να αντεπιτεθεί, προκαλώντας τη ΝΔ να υποβάλει πρόταση μομφής, σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκάνδαλο και απαντά με βροχή ερωτήσεων, απαιτώντας εξηγήσεις. Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο εάν θα εμφανιστεί ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή τη Δευτέρα για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα του υπουργού Αμυνας να ανακαλύψει την αλήθεια...

Ωστόσο, παρά την επιθετικότητα της κυβέρνησης, που στην ουσία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν φαίνεται να συμμερίζονται τους χειρισμούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν για το γεγονός ότι έχουν βρεθεί ξανά στο μάτι του κυκλώνα, λίγες ημέρες μετά τη φούσκα του Eurogroup και την ψήφιση των μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ενώ εξαφανισμένοι από τη δημόσια σφαίρα είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Οι βουλευτές φοβούνται ότι η καταιγίδα των αποκαλύψεων αγριεύει και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος διαφυγής από μια υπόθεση που πριονίζει τα θεμέλια της κυβέρνησης.