Αλλάζει αντιπολιτευτική τακτική η αξιωματική αντιπολίτευση και διευρύνει την κριτική της και προς τους «κουρασμένους και εγκλωβισμένους» όπως τους χαρακτηρίζει υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.   Σύμφωνα με την Ελευθερία του Τύπου και το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου το νέο μοντέλο στη στρατηγική της θα εφαρμόσει από αυτή την κρίσιμη εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία, με έμφαση στην αποδόμηση κάθε λέξης που θα ακούγεται από την κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο θα μπουν και οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Για τους βουλευτές του Πάνου Καμμένου και γενικότερα το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ θα ακολουθηθεί μια διαφορετική τακτική για να μην δοθούν αφορμές που θα τους βγάλουν από την σημερινή «αφάνεια». Οι επιθέσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου, θα είναι σκληρές και καθημερινές σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου και ορόσημο θα είναι η Πέμπτη 15 Ιουνίου, ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, από το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, όπως εκτιμούν, εκλιπαρεί για μια δήλωση συμπάθειες και καλών λόγων για σωθεί.

Στη ΝΔ μαζεύουν διαρκώς στοιχεία τα οποία είναι επίσημα και δείχνουν συνολικότερα την καταστροφή που υπέστη η οικονομία σε όλη τη διετή διάρκεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.