Αέρας ανανέωσης πνέει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Νέας ∆ημοκρατίας, µε νέα πρόσωπα να ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση στις «γαλάζιες» κοµµατικές δομές ή να συµµετάσχουν στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Περνώντας στη δεύτερη φάση της διαδικασίας του Μητρώου Στελεχών της Νέας ∆ημοκρατίας, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από την Πειραιώς επιπλέον 40 άτομα που δήλωσαν συµµετοχή και πέρασαν από τη διαδικασία της συνέντευξης που πραγματοποιεί µια επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρα στελέχη της πολιτικής, της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου.

ΣΤΕΛΕΧΗ

Επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος είναι η σύμβουλος του προέδρου της Ν.∆. και διευθύντρια Ανθρωπίνου ∆δυναμικού του κόµµατος, Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της τελικής αξιολόγησης των στελεχών που θα κληθούν να ενισχύσουν τις Γραµµατείες και τους τομείς του κόµµατος το επόμενο διάστημα ή θα ενταχθούν στις «γαλάζιες» λίστες των επόμενων εκλογών, ενώ θα αποτελέσουν τη «µαγιά» των στελεχών που θα αξιοποιηθούν σε µια διακυβέρνηση της Ν.∆
«Μέσα από µια δομημένη διαδικασία προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν γνωρίζουμε, να έρθουν κοντά στη Νέα ∆ημοκρατία και πρόθεσή µας είναι να σπάσουµε το φράγμα µμεταξύ πολιτικής και πολιτών», δηλώνει στα «Π» η κ. Πιτσίκα. Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι «για τη συµµετοχή στο Μητρώο δεν υπάρχει χρονικό όριο και η διαδικασία θα είναι διαρκής, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να αναδειχθούν τα καλύτερα “ταλέντα” που θα διαδραματίσουν ρόλο την επόμενη ημέρα, είτε µε τη συµµετοχή τους στα ψηφοδέλτια είτε σε κομβικές θέσεις της κυβέρνησης». Με την προσθήκη των νέων αυτών προσώπων, το «δυναμικό» του Μητρώου αυξάνεται σημαντικά, ξεπερνώντας τα 50 άτομα, καθώς πριν από λίγους µήνες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τα πρώτα 15 αξιολογημένα στελέχη. Συγκεκριμένα, µέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 2.400 αιτήσεις, έχουν αξιολογηθεί 1.300 βιογραφικά, έχουν πραγματοποιηθεί 920 συνεντεύξεις, ενώ έχουν επιστρατευτεί 32 αξιολογητές

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην εκδήλωση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε, µε την παρουσία του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας, προσκλήθηκαν 1.200 άτοµα από αυτά που συµµετείχαν στην όλη διαδικασία και ανταποκρίθηκαν 970, γεγονός που ικανοποίησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση και στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ των προσώπων που συµµετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών και ουσιαστικά συγκαταλέγονται στη «νέα γενιά» της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι η Σοφία Φιλιππίδου, επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού, ο Χρήστος Νάσιος, στέλεχος επιχειρήσεων, ο Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο Τάσος Πυργιέρης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο δρ. Σωτήριος ∆ηµητριάδης, καταξιωµένος καλλιτέχνης (πιανίστας), η Κατερίνα Μαχαίρα, φυσικοθεραπεύτρια, ο Νίκος Σαρρής, αρχιτέκτων µηχανικός, η Σοφία Νικολάου, δικηγόρος, ο Γιάννης Καρνέζης, χειρουργός ορθοπεδικός, και η Παναγιώτα Αργίτη, πολιτικός µμηχανικός.

Μας συστήθηκαν στα Παραπολιτικά, μας εξήγησαν το λόγο συμμετοχής τους στο Μητρώο και πως αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία αυτού του εγχειρήματος.

Σοφία Νικολάου – Δικηγόρος

«Αν κάτι απεχθάνομαι στη ζωή μου είναι το τέλμα. Το ηθικό, το κοινωνικό, το πολιτικό. Το ζούμε. Επιβάλλεται η «φυγή προς τα εμπρός». Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι χωρίς αμφιβολία ο πλέον αξιόπιστος «βατήρας». Για να καταφέρει η πατρίδα να ορθοποδήσει, μακριά από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Ας κάνουμε μαζί το άλμα. Το άλμα πέρα από το τέλμα.»

• Σοφία Φιλιππίδου - Επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού

«Η οργάνωση, η αξιολόγηση, η αξιοκρατία, η σωστή στρατηγική κατεύθυνση και η συνεχής επιμόρφωση των στελεχών αποτελούν τα θεμελιώδη στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την νέα αυτήν προσπάθεια, το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, με στόχο την ανανέωση και την πρόοδο».


Χρήστος Νάσσιος - Στέλεχος επιχειρήσεων

«Βασικό κίνητρο για την αίτηση συμμετοχής μου αποτέλεσε το γεγονός ότι, το μητρώο στελεχών δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που δεν είχαν πρόσβαση στην πολιτική, να συμμετέχουν δημιουργικά και να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στα πολιτικά δρώμενα, αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει από την επαγγελματική τους πορεία».

Αριστοτέλης Παναγιωτάκης - Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

«Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και άνοιγμα στην κοινωνία, υλοποιείται μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Μοναδικός μου σκοπός ήταν και παραμένει η προσφορά στη χώρα μου, εκεί όπου μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις. Πετυχημένα στελέχη με εμπειρία στην διοίκηση των επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα είναι κάτι που λείπει από την πολιτική ζωή.»

Τάσος Πυργιέρης - Ηθοποιός και σκηνοθέτης

«Θεωρώντας το Μητρώο Στελεχών που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ως δυνατότητα πιο πλατιάς διάδοσης των αξιών του πολιτισμού και του θεάτρου, αποφάσισα με θάρρος και αυτοπεποίθηση να δηλώσω «παρών» και να συμμετάσχω με σκοπό να φέρω κοντά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας τη μαγεία και τα οφέλη του πολιτισμού και της πολιτιστικής εκπαίδευσης γενικότερα. Πιστεύω στη δύναμη της έκφρασης της ελευθερίας κάθε ανθρώπου, που θα εξασφαλίζει επιτυχία και ισορροπία στην καθημερινότητα».

Δρ. Σωτήριος Δημητριάδης, Παγκοσμίως καταξιωμένος καλλιτέχνης (πιανίστας), καθηγητής μουσικής σε ΑΕΙ στο εξωτερικό

«Κατέθεσα το βιογραφικό μου και νιώθω ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς σοβαρά και να προσφέρει με τις γνώσεις, την όρεξη αλλά και τα βιώματά του ώστε να τεθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Τα κόμματα δεν πρέπει να παραμένουν κλειστά κλαμπ. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και πυρήνες δημιουργικής σύνθεσης».

Κατερίνα Μαχαίρα - Φυσιοθεραπεύτρια, αθλήτρια

«Η δημιουργία του Μητρώου στελεχών, από τον Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφετηρία την αξιολόγηση των προσόντων και της δυναμικής ανθρώπων που θέλουν να συνδράμουν στα κοινά της χώρας, θεώρησα την ιδέα πρωτοποριακή και καινοτόμα. Πιστεύω βαθιά πως με δουλειά, σύνεση και κοινωνική ευαισθησία, θα γίνω ενεργό μέρος της αλλαγής και της ανανέωσης».

Νίκος Σαρρής, Αρχιτέκτων Μηχανικός, με εμπειρία στην κατασκευή έργων στην Ελλάδα και την Αγγλία

«Η διαδικασία της «ανανέωσης» που υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιον σαν κι εμένα να κάνει πράξη την επιθυμία να συμμετέχει στα κοινά. Θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και δύσκολες και απαιτείται η προσπάθεια όλων για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα που είναι σήμερα».

Γιάννης Καρνέζης – Χειρουργός ορθοπεδικός

«Η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διεύρυνση του μητρώου πολιτικών στελεχών του κόμματος με ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες επιτρέπει για πρώτη φορά να εισέλθουν στον χώρο της πολιτικής πολίτες με ιδέες, εμπειρία, προτάσεις και όραμα αλλά χωρίς διασυνδέσεις με τους υπάρχοντες μηχανισμούς αναρρίχησης στην κομματική κλίμακα. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει αναμφίβολα στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα».

Παναγιώτα Αργίτη – Πολιτικός Μηχανικός, Τομεάρχης Εργολαβιών, Υπηρεσιών και Υλικών στη Διεύθυνση Προμηθειών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε

«Με έναυσμα την ανοικτή πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση των στελεχών με επιλογή των ικανότερων , με ανοικτή καινοτόμα αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης, αποφάσισα να συμμετάσχω στο Μητρώο Στελεχών, παρότι δεν είχα καμία, έως σήμερα ενασχόληση με την πολιτική. Θέλω όμως να συνδράμω ενεργά σε αυτή την μεγάλη συλλογική προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της χώρας. Έχω την υποχρέωση, ως επιστήμων και στέλεχος μεγάλης εταιρείας ενέργειας, να αξιοποιήσω την εμπειρία και τις δεξιότητές μου στη Διοίκηση. Με συλλογική δουλειά και ενότητα η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες υπερβάσεις».