Σε «πυρετό» συσκέψεων και εσωτερικών διαδικασιών βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει ως ημερομηνίες «ορόσημο», για την πορεία του κόμματος, αυτή της ΔΕΘ και στη συνέχεια το συνέδριο αρχών και θέσεων που προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου.

Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου θα συνδυαστεί με ένα δεκαήμερο πρόγραμμα περιοδειών από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, και στελέχη στη βόρεια Ελλάδα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει τις δικές του «ρεαλιστικές και κοστολογημένες» προτάσεις για έξοδο από την κρίση, με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο του για τη νέα γενιά και τις προοπτικές αυτής εντός της χώρας

Αμέσως μετά τη ΔΕΘ τα κρίσιμα στοιχήματα που είναι προφανές ότι έχει θέσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κατ΄ επέκταση το επιτελείο του είναι το συνέδριο Αρχών και Θέσεων και η ανανέωση σε επίπεδο ψηφοδελτίων, στελεχών αλλά κυρίως νοοτροπίας.

Συνέδριο Αρχών και Θέσεων

Το συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για τέλη Νοεμβρίου και μέχρι τότε θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να αρχίσει η  Νέα Δημοκρατία να αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Εκεί θα παρουσιαστεί το πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς και το σύνολο των αλλαγών σε θέσεις και αρχές του κόμματος βάσει των οποίων θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά απ’ αυτές. Στόχος είναι, μέχρι το συνέδριο, να έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από ανοιχτές εκδηλώσεις, ανά την Ελλάδα, όπου θα δοθεί βήμα στην ίδια την κοινωνία, όπως αναφέρουν από την Πειραιώς. Αυτό που λέγεται χαρακτηριστικά από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ένα τέτοιο συνέδριο θα είναι το «όχημα» για να αλλάξουν πολλά προς τη θετική κατεύθυνση.

Ανανέωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους και στη συνολική προοπτική της νέας γενιάς, εντός της χώρας, τονίζει διαρκώς ότι βαθιά του πεποίθηση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία  πρέπει να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος με μία τεράστια ανανέωση τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και νοοτροπίας. Από την Πειραιώς στοχεύουν σε μία ανανέωση άνω του 50% στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια έχοντας και ως βασικό επιχείρημα την περίπτωση Τραγάκη θέλοντας έτσι να επιβεβαιώσουν ότι θα υπάρξει ουσιαστική αξιολόγηση και όχι «δαχτυλίδια» σε υποψηφίους.