Μια απόφαση δικαστηρίου άναψε και πάλι τις συζητήσεις για τις «γαλάζιες» λίστες της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εκλογοδικείου, έγινε δεκτή η ένσταση του Παναγιώτη Κοκκόρη, αναδεικνύοντάς τον σε πρώτο επιλαχόντα βουλευτή, πάνω από τον Νίκο Ταχιάο.

Ετσι, η εκ νέου αναφορά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας εξακολουθεί να μην πείθει τους «γαλάζιους». Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης και κόμματος όσο και σε επίπεδο στελεχών και πολιτευτών υπάρχει κινητικότητα.

Την ίδια στιγμή, στο Μαξίμου δεν κρύβουν ότι επιδιώκουν ενίσχυση και ανανέωση των ψηφοδελτίων στη Θεσσαλονίκη. Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι πιθανό να έχει δύο νέες ισχυρές υποψηφιότητες. Η πρώτη αφορά την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη και η δεύτερη την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Στη λίστα είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται αυτήν τη φορά ο οικονομολόγος Γιάννης Παπαγεωργίου από το Μητρώο Στελεχών, ενώ από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης υπάρχουν συζητήσεις για τους αντιπεριφερειάρχες Αγγελο Χαριστέα και Δημήτρη Ασλανίδη, καθώς και τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωκράτη Δημητριάδη.

Ακόμα, ακούγεται το όνομα του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Από τους υποψηφίους του 2019 κινητικότητα επιδεικνύουν οι Διαμαντής Γκολιδάκης και Νίκος Καραγιαννακίδης, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας τι θα γίνει με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τη Βίκυ Νάκου. Από τους «παλιούς» ερωτήματα υπάρχουν για τον Παναγιώτη Κοκκόρη και τον Νίκο Ταχιάο, ενώ για τον γ.γ. Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, εκτιμάται ότι παραμένει αφοσιωμένος στο έργο του στο υπουργείο.

Ανοικτά παραμένουν τα σενάρια για τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη. Τέλος, μεγάλη αλλαγή θα αποτελέσει και η οποιαδήποτε απόφαση απόσυρσης του Κώστα Καραμανλή, αλλά και ενδεχόμενη μεταγραφή του Γιώργου Φλωρίδη.