Ως ύποπτος κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί προσωπικά για το κόμμα των Σπαρτιατών.

Ο κρατούμενος έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων.

Κατά πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως  ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μετά από δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του πέραν της νομιμότητας, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και για «Δον Κορλεόνε».

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ εξηγήσεις δόθηκαν και από τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Πλέον αναμένεται η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση ή όχι.

Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος των «Σπαρτιατών». Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.