Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος των Σπαριατών, Βασίλης Στίγκας, είχε κληθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις για τις αναφορές που έκανε από το βήμα της Βουλής για συμπεριφορές «Greek mafia»  και «Δον Κορλεόνε»  αναφερόμενος στα μέλη της βουλευτικής ομάδας του. 

«Δεχόμουν απειλές και ύβρεις  από εξωθεσμικούς παράγοντες» φέρεται να υποστήριξε ο Βασίλης Στίγκας, ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Στόχος η καθαίρεσή μου από την ηγεσία του κόμματος. Εάν υλοποιούνταν το σχέδιο ανατροπής για διάδοχός μου προοριζόταν ο βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς» φέρεται να είπε επίσης ο πρόεδρος των Σπαριατών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σχετικά με τα μέλη της οικογένειάς του ανέφερε σε άλλο σημείο: «Η κόρη μου φοβήθηκε από τις απειλές και τις συκοφαντίες στα social media. Δεν δεχόμουν μόνο ψυχολογική πίεση αλλά και απειλητικά τηλεφωνήματα και επιθέσει στα γραφεία και την επιχείρησή μου».

Διαβάστε ακόμα: Άρειος Πάγος: Καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Βασίλης Στίγκας: Τι είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών για τον Κασιδιάρη

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών απέφυγε να μιλήσει για το ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε: «Δεν γνωρίζω από ποιον εκπορεύονταν οι απειλές, εντάθηκαν πάντως μετά τη διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος είχε αυτοβούλως είχε ανακοινώσει από το βήμα της βουλής τη στήριξη των Σπαρτιατών στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας».

Τα όσα κατέθεσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, θα τεθούν υπόψιν της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει και την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ