Ένα βήμα πιο κάτω πήγε το θέμα των διεθνών παρατηρητών στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβητώντας ευθέως το αδιάβλητο των εκλογών, πυροδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Alpha ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας μάλιστα πως «ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Με αυτή του την τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κρατήσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα των παρατηρητών και την αμφισβήτηση του αδιάβλητου των εκλογών, καθώς -όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου- υπάρχει στην κοινωνία μία συνολική αμφισβήτηση των ενεργειών της κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη είναι, μάλιστα, εκ διαμέτρου αντίθετη από τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα το ΠΑΣΟΚ -το οποίο θεωρεί υπερβολική μία τέτοια πρόταση-, γεγονός που δείχνει ότι η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει την κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, σε μία στιγμή που το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται «λαβωμένο» από την υπόθεση των Τεμπών.

Διπλές εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε, μάλιστα, να προκαλέσει την κυβέρνηση να πάει παράλληλα με τις ευρωεκλογές και σε εθνικές κάλπες. «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και οι φαντάροι στο στρατόπεδο έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Γι’ αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, τραβώντας έτσι μία διαχωριστική γραμμή από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας προφανώς να ποντάρει στην ανανέωση του κόμματός του. «Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία», είπε και  εμφανίστηκε έτοιμος να είναι «ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», ενώ επισήμανε ότι «στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε και για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας ότι μεταξύ τους  είναι καλύτερα από ποτέ. «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία του στον στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο» και απάντησε και στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στρατιωτική του θητεία στη Βουλή: «Προσβάλλει την ομογένεια και όσους θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα».

Το θέμα των Τεμπών

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, διαμηνύεται ότι το θέμα των Τεμπών παραμένει ανοικτό για τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής, δεδομένου ότι οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη μελετούν τις κινήσεις που θα κάνουν, από τη στιγμή που η πρόταση για προανακριτική δύο ημερών δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. Στα μέσα της εβδομάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει την πρώτη του περιοδεία στην Κρήτη. Για τον ίδιο είναι το μεγάλο στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του, καθώς στις εθνικές εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταποντιστεί.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται  να ανακοινωθεί και η δεύτερη «φουρνιά» υποψηφίων για τις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στις 14 Απρίλιου, ώστε στη συνέχεια οι υποψήφιοι που θα προκριθούν να μπουν στην μάχη για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ των πρώτων 150 υποψηφίων ανακοινώθηκαν οι Νικόλας Φαραντούρης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη.