Στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης.

Ο κ. Σενετάκης είπε ότι αυτή η απόφαση δηλώνει την επιθυμία της ίδιας να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου, ενώ πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις παραιτήσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενων με την υπόθεση, τους Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλο, είπε πως έχουν να κάνουν με το «ηθικό κομμάτι», καθώς δεν υπάρχει ακόμα επίσημο πόρισμα. Τόνισε δε πως δεν έχει καμία σχέση η εν λόγω υπόθεση με τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, για την οποία σημείωσε πως «γι' αυτό γίνονται οι παραιτήσεις, για να μην υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από την αντιπολίτευση».

Ειδικότερα, ο κ. Σενετάκης μεταξύ άλλων σημείωσε:

Για την υπόθεση της διαρροής των emails και της αποστολής newsletters από την κ. Ασημακοπούλου

«Είναι κάτι που τρέχει αυτή τη στιγμή, η κ. Ασημακοπούλου θέλει να διευκολύνει την κυβέρνηση για να μην τεθεί εν αμφιβόλω μια κυβερνητική μεταρρύθμιση και αυτό είναι κάτι που μας στενοχωρεί, γιατί η κ. Ασημακοπούλου είχε μια λαμπρή καριέρα στην Ευρώπη και είχε σηκώσει πολλές μάχες στην πλάτη της και αδικεί την παρουσία της στην Ευρωβουλή. Από την άλλη, η στάση του πρωθυπουργού σε τέτοια θέματα που μπορούν να θέσουν εν αμφιβόλω τις μεταρρυθμίσεις και την ακεραιότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα για το αν υπήρξε διαρροή, οι παραιτήσεις έχουν να κάνουν με το ηθικό κομμάτι αυτή τη στιγμή και περιμένουμε την εξέλιξη της έρευνας».

Αξιοπιστία επιστολικής ψήφου, δημιουργούνται σκιές

«Καμία σχέση, η μεταρρύθμιση αυτή μεγαλώνει την Ελλάδα μας, οι πολιτικοί που εμπλέκονται στο θέμα γι' αυτόν τον λόγο παραιτούνται, για να μην υπάρξει καμία πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από την αντιπολίτευση. Εδώ βλέπετε και τη μία προσέγγιση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πώς αντιμετώπισε τέτοια θέματα στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ότι η κυβέρνηση επέμεινε σε ορισμένες μεγάλες μεταρρυθμίσεις και το αν ξέχασε τα προβλήματα του κόσμου και αν θα το πληρώσει στην κάλπη των ευρωεκλογών

«Το θέμα της ακρίβειας είναι το νο 1 θέμα που απασχολεί τα νοικοκυριά, γι' αυτό στο Υπουργείο Ανάπτυξης λάβαμε μέτρα με σκοπό να την αντιμετωπίσουμε. Το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα κινείται παράλληλα με τον έλεγχο της αγοράς».