Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης ασκώντας αυστηρή κριτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αρχικά: «ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι μονόπολη, το έκανε ο κ. Τσίπρας. Από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη έχει μεσολαβήσει η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει η έννοια της πραγματικότητας η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό. Είναι ανάξιο σχολιασμού».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες σε πολλές περιπτώσεις υποσχέσεις όπως θα φορολογήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αυξήσουν πάνω από 25 φορολογικούς συντελεστές και να αφήσαν ανεργία οκτώ μονάδες μεγαλύτερη από ό,τι την έχουμε εμείς στο 10% και μία χώρα με κατώτατο μισθό με 650 ευρώ. Η πραγματικότητα συνεχίστηκε με τον κ. Μητσοτάκη και μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία ισχυρή οικονομία. Όλα αυτά δις που ήρθαν στη χώρα μας δεν θα έρχονταν αν η χώρα μας ήταν στην κατάσταση που ήταν το 2015».

Για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαρινάκης μετά από σχετική ερώτηση, που του υποβλήθηκε, ανέφερε ότι το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, ωστόσο το κράτος λειτουργεί, αφού γίνονται συλλήψεις και εφαρμόζονται οι νόμοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος: «Παραμένει ανησυχητικό το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος εκφράζει μισαλλοδοξία και πολλές φορές όχι μόνο στην άκρα δεξιά, πολλές φορές και στα άλλα άκρα. Το μίσος δεν εκφράζεται μόνο με ρατσιστικές εκφράσεις αλλά και με επιθέσεις στους δημοσιογράφους, με μισογυνιαμό. Έχουμε όλοι ευθύνη να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπιση δεν αφορά μόνο την καταστολή. Αναφέρομαι στη ρητορική της άκρας δεξιάς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czshbq5rowzt)