Την ώρα που οι εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ίδιο να δηλώνει μόλις χθες ότι αποχώρησε από τα «αστακοκάραβα» στις 10 Μαρτίου 2023, υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν πειστικών απαντήσεων ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το οποίο, γενικώς, παραμένει εξαιρετικά θολό.

Κι αυτό, καθώς, όπως γράφτηκε και στην έγκριτη δημοσιογραφική στήλη Big Mouth (του Powergame.gr), ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει κατηγορηματικά εμπλοκή πολιτικού προσώπου σε εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε να έχει πωλήσει και να έχει φύγει, όχι στις δηλώσεις, αλλά στην πράξη, αφού, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία, κάτι τέτοιο δεν έγινε… «Η στήλη στέκεται στην επιχειρηματολογία που ήθελε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία (σ.σ.: Osios LLC) η οποία δάνεισε στην εταιρεία Left των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεχθούμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την Osios LLC μετά την εκλογή του, με ποια ιδιότητα ο πρόεδρος έδωσε εντολή στην πρώτη (εταιρεία) για να δανείσει τη δεύτερη (εταιρεία);».

Επαναφέροντας δε τα όσα είχαν γραφτεί προ ολίγων ηµερών στη στήλη για την αντιδικία του Στέφανου Κασσελάκη µε την εταιρεία Tiptree, επισηµαίνει τα ερωτήµατα που προκύπτουν από τα νοµικά έγγραφα της υπόθεσης. Αναφέρει, δε, ότι θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ αν όντως ισχύει η πληροφορία που θέλει τους Αµερικανούς αντιδίκους του προέδρου να τον κατηγορούν ότι αγόρασε µια µικρή εταιρεία και απέφυγε να γνωστοποιήσει την εξαγορά. «Κι αυτό που δεν διάβασαν σχετίζεται µε κάτι εξαγορές µικρότερων εταιρειών, που, όπως προκύπτει, δεν έχει γνωστοποιήσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (ως όφειλε) στην Αµερικανική Κεφαλαιαγορά. Επειδή αντιλαµβάνοµαι την αγωνία του να ξεµπερδεύει απ’ όλα αυτά για να αφοσιωθεί στα προεδρικά του καθήκοντα, θα είχε ενδιαφέρον να µας απαντήσει κάποιος, ακόµα και ο Καπνισάκης, αν όντως ισχύει η πληροφορία που θέλει τους Αµερικανούς αντιδίκους του Κασσελάκη να τον κατηγορούν ότι ενώ αγόρασε µια µικρή εταιρεία, απέφυγε να γνωστοποιήσει την εξαγορά», σηµειώνει το «Big Mouth».

Χρήστος Σπίρτζης: Ο Στέφανος Κασσελάκης «πρέπει να δώσει απαντήσεις»

∆εν είναι όµως µόνο ο αρθρογράφος της στήλης που διατυπώνει απορίες ή το κυβερνών κόµµα που µε συνεχείς ανακοινώσεις ζητά να πληροφορηθεί τι ισχύει τελικά µε τις επιχειρήσεις και τα οικονοµικά του Κασσελάκη. Ο Χρήστος Σπίρτζης, µέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πρέπει να δώσει απαντήσεις» και πως «όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς µετέχουν». Την ίδια ώρα, ο πρώην σύντροφός του, Νίκος Φίλης, άφηνε βαρύτατες υπόνοιες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν οικονοµικοί σπόνσορες» πίσω από τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»