Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο συνταγματολόγος αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στη Βουλή σχετικά με τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, έκανε λόγο για «επιλεκτική χρήση» των απόψεών του. 

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση αν τον ξένισε η στάση του ΠΑΣΟΚ, με την επιβολή μάλιστα στους διαφωνούντες κομματική πειθαρχία και ιδιαίτερα του Γιώργου Παπανδρέου που πριν κάποια χρόνια είχε ταχθεί υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε τα εξής: «Νομίζω ότι είναι θέμα συγκυρίας. Σε αυτή τη φάση έκριναν ότι πολιτικά δεν τους βολεύει, αν θέλετε, υποστήριξη ενός νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τόση συμβολική σημασία».

«Προσωπικά σέβομαι μια τέτοια επιλογή. Άκουσα προηγουμένως τον κ. Ανδρουλάκη να μιλάει για μια διευθέτηση κάποιων συμφερόντων που ήδη είναι έτοιμα να μπουν στην Ελλάδα. Δεν τα ξέρω αυτά. Εκείνο που με σοκάρει, αν θέλετε λόγω δουλειάς, είναι η επίκληση του συνταγματικού επιχειρήματος», συμπλήρωσε.

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν μπορείς να παίρνεις τη γνώμη ενός ανθρώπου σαν κι εμένα ή κάποιου άλλου μόνο σε θέματα που σε βολεύουν, υποκλοπές ή οτιδήποτε άλλο και να τον αγνοείς τελείως σε ζητήματα τα οποία τυχαίνει να μη σε βολεύουν. Δώσε τη μάχη σου, την αντίρρησή σου στο πολιτικό επίπεδο. Μην επικαλείσαι όμως το Σύνταγμα και συνταγματικές ακροβασίες, για να επαναλάβω και κάποιες λέξεις που άκουσα στη Βουλή», πρόσθεσε ο Νίκος Αλιβιζάτος.