Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.), σε μια κίνηση που δεν μας είχε συνηθίσει η Εκκλησία τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να μην εορτάσει την Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στη Μονή Πετράκη, ενώ ούτε οι μητροπολίτες θα παρευρεθούν στο καθιερωμένο γεύμα εκείνης της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά κήρυξε ανεπιθύμητους στις εκκλησίες τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε σχετικά: Τι σημαίνει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Η δυσαρέσκεια για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου το βράδυ της Τρίτης (5/3/2024) εξέφρασε τη «λύπη» της για αυτό το γεγονός, ωστόσο ο κλήρος δεν ξεχνά ότι η ίδια τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του επίμαχου νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ήδη αρκετοί βουλευτές και κυρίως στην επαρχία, εκλαμβάνουν αρνητικό κλίμα από τις ενορίες τους, ακριβώς για το γεγονός ότι ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czm0qlujev4h)


Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας έθεσε εκτός μυστηρίου τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, μάλιστα, θέτει εκτός μυστηρίων τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά καλωσορίζει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Από την κυβέρνηση για όλα αυτά απαντούν «κανένα σχόλιο», σε μια προσπάθεια προφανώς να πέσουν οι τόνοι στην κόντρα με την Εκκλησία.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε πάντως στην απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ).

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» αναφέρφει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.