Θέση γύρω από την εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις εξωχώριες επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και το αν υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» έλαβαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως είναι «καλοδεχούμενη», προσθέτοντας παράλληλα ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Τα ίδια στελέχη επεσήμαναν ακόμη ότι δεν υπάρχει «κανένα θέμα πόθεν έσχες» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «όπως είναι γνωστό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό».

Επισημαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει για πρώτη φορά πόθεν έσχες που αφορά το 2023. Οι ίδιοι άνθρωποι παρέπεμπαν στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη την οποία είχε κάνει στις 23/12/2023 και με την οποία έλεγε ότι δεν γνώριζε ότι και οι μη εκλεγμένοι στη Βουλή εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες θα έπρεπε να μην έχουν εξωχώριες εταιρίες.

Σημειώνεται πως η νομική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη εξετάζει το θέμα και εφόσον θεωρήσει ότι επιβάλλεται να εναρμονιστεί με το ισχύον ελληνικό καθεστώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβιβάσει τις μετοχές του. Τονίζεται πως η εταιρία του Στέφανου Κασσελάκη είναι «καθόλα νόμιμη και υπόκειται σε φορολόγηση 50% στο Μαϊάμι», όπου και εδρεύει.

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνουν ωστόσο, αφήνοντας αιχμές, ότι καλό θα ήταν ο ίδιος έλεγχος να γίνει και για πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν αποδεδειγμένα εξωχώριες εταιρίες.