Ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, με αφορμή τη εξαγγελία του κόμματός του.

«Σε αυτόν τον χώρο, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και με προσδοκία αντλήσεις ψήφων από τους απογοητευμένους και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κανένας άλλος. Μπορεί να υπάρχουν κόμματα, πάρα πολλά κόμματα στην Αριστερά, πάρα πολλά στην δεξιά της Δεξιάς, αλλά στον χώρο του Κέντρου κανένα, άρα η ανάγκη ήταν μεγάλη», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: "Δημοκράτες" το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

«Στις ευρωεκλογές οι Δημοκράτες θα είναι μπροστά, θα είναι στην κάλπη, κι εγώ θα είμαι υποψήφιος εκεί», σημείωσε.

Ερωτηθείς σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα ενταχθεί στην περίπτωση που εκλεγεί, απάντησε: «Έχουμε συζήτηση με την ομάδα του κ. Μακρόν και μάλιστα αυτές τις μέρες, η συζήτηση γίνεται πολύ πιο έντονη και στις 19 του μηνός στο συνέδριο που θα γίνει στο Παρίσι θα είναι αντιπροσωπεία του κόμματός μας».

«Ούτε Κεντροαριστερά ούτε Κεντροδεξιά, θα είμαστε αποκλειστικά στο Κέντρο. Υπάρχει πολύ μεγάλο κενό, το διαπιστώνουν οι πολίτες αυτό κάθε μέρα, η απογοήτευση και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλη, έχουμε ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές και για αυτό η ώρα είναι κατάλληλη», επισήμανε.

Στην ερώτηση αν ζητάει ψήφο δυσαρέσκειας, ψήφο διαμαρτυρίας, απάντησε: «Ζητάω ψήφο απογοήτευσης και ξέρω ότι ορισμένες από αυτές τις ψήφους θα είναι «δανεικές», ψηφίζουμε τώρα τον Λοβέρδο και μετά βλέπουμε, εκεί στο «βλέπουμε» εγώ θα είμαι παρών και στις εθνικές εκλογές.

«Έχω κάνει έξι δημοσκοπήσεις και δείχνουν άνω του 4%, άνω του 5%, άνω του 6%», σημείωσε.

Ερωτηθείς σε ποιο κόμμα αισθάνεται πιο κοντά, απάντησε: «Σε κανένα, αν αισθανόμουν κοντά σε κάποιον, θα παρέμενα στο ΠΑΣΟΚ ή θα ζητούσα να μπω στη ΝΔ. Δεν είμαι ισαποστάκιας όμως, εγώ δεν θα διστάσω να πω ναι σε κάτι που συμφωνώ με τη ΝΔ. Δεν θα διστάσω να πω ναι στο Χρυσοχοΐδη, δεν θα διστάσω να πω ναι στην Μενδώνη, δεν θα διστάσω να πω ναι στον Πιερρακάκη, δεν θα διστάσω να πω ναι στον Α. Γεωργιάδη, δεν θα διστάσω να πω ναι στον Δένδια δηλαδή δεν θα φοβάμαι τι θα μου πούνε μετά».

Για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τους «Δημοκράτες», είπε: «Στο 90% είναι πρόσωπα που θα σας αιφνιδιάσουν θετικά. Ο /η εκπρόσωπος Τύπου είναι πρόσωπο που θα έχει θετική επαφή με το εκλογικό σώμα από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι γνωστό πρόσωπο αλλά θα εκπλήξει θετικά».