Για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, το αγροτικό ζήτημα και τις ευρωεκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Με αφορμή την παρουσία του κ. Κασσελάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, είπε: «Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, οποιαδήποτε κουβέντα για τις πραγματικές ανάγκες να υπάρχουν ευρύτερες συγκλίσεις, για να δοθούνε προοδευτικές απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική Μητσοτάκη, δεν νοούνται χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρη στις εξελίξεις και το ΣΥΡΙΖΑ δυνατό. Ο πρόεδρός μας ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά, δεν φοβάται τίποτα, είμαστε παρόντες στις εξελίξεις».

*Διαβάστε εδώ: Μαρούδας στα Παραπολιτικά 90,1: Πανελλαδική συνάντηση όλων των αγροτικών μπλόκων την Πέμπτη, για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δυνατός μετά τις ευρωεκλογές και θα είναι καταλύτης των εξελίξεων με τον κ. Κασσελάκη στην ηγεσία», επισήμανε.

«Ο πρόεδρος μας καταδεικνύει με τις πράξεις του, με τη στάση του, με τη θέση του αυτό που λέμε όλοι ότι χρειάζεται επειγόντως ο τόπος προοδευτικές λύσεις, προοδευτική και πολιτική αλλαγή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει εξαιρετικά στις ευρωεκλογές και ο Στέφανος Κασσελάκης θα ηγηθεί για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με βάση το σχέδιό μας, με βάση τις προτάσεις μας και τις προσεγγίσεις μας. Με καλή ψυχολογία που γίνεται όλο και καλύτερη πλησιάζοντας στο συνέδριο, πάμε για αυτή τη μεγάλη αντεπίθεση, πάμε για την προοδευτική αλλαγή τώρα».

Στην ερώτηση πού βάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Εγώ δεν βάζω κανένα πήχη, το κόμμα πέρασε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, πέρασε πρωτόγνωρες στιγμές. Για μας το μεγάλο στοίχημα ήταν το κόμμα να παραμείνει ενωμένο, να παραμείνει δυνατό και συγκροτημένο και να παράγει πολιτική αυτό έχουμε αρχίσει και το καταφέρνουμε και όλο το επόμενο διάστημα θα το δείτε, και το βλέπετε ήδη, σε όλους τους τομείς της πολιτικής ζωής έχουμε σοβαρές, κοστολογημένες και προωθημένες προτάσεις».


Γιώργος Βασιλειάδης: Άκουγα τον κ. Τριαντόπουλο που μου θύμισε τη Μαρία Αντουανέτα

Για το αγροτικό ζήτημα, είπε: «Κατά την άποψή μας δεν υπάρχει σχέδιο. Άκουγα τον κ. Τριαντόπουλο που μου θύμισε τη Μαρία Αντουανέτα «πεινάει ο κόσμος», «δώσ’ του παντεσπάνι».

Σχολιάζαμε για ποιο λόγο οι αγρότες δεν συμπληρώνουν τις αιτήσεις, δεν μπορεί να σκεφτεί κανένας ότι ένας αγρότης που έχει χάσει ο το βιός του, έχει καταστραφεί η περιουσία του και εμείς του βάζουμε δεκάδες γραφειοκρατικές διαδικασίες και του δίνουμε και δυνατότητα να καταθέσει online... αυτός που τα λέει αυτά δεν έχει σχέση με τον αγροτικό κόσμο και φοβάμαι ότι δεν έχει σχέση και με την πραγματικότητα. Άρα οι προτάσεις τις κυβέρνησης δεν λύνουν ούτε καν πρόσκαιρα το πρόβλημα και το κυριότερο δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα που είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές ανάγκες που πρέπει να γίνουν στην πρωτογενή παραγωγή».


Ο Γιώργος Βασιλειάδης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"   | Parapolitika