Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Ρουσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν κινδυνεύει oύτε η οικογένεια oύτε η θρησκεία μας από τον γάμο των ομοφύλων

Ερωτηθείς αν υπέστη πλήγμα η Ν.Δ. μετά το αποτέλεσμα στη χθεσινή ψηφοφορία, είπε: «Από την αρχή ήταν σαφές ότι υπάρχει μια σημαντική διαφωνία από ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών και δεν καταγραφόταν μόνο στο επίπεδο των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που είδατε ότι σε πιο υψηλά ποσοστά δεν ψήφισαν, αλλά ακόμα αντιδράσεις υπήρχαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα μείνω στη μεγάλη εικόνα που είναι ότι χθες πέρασε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για κάποιους συμπολίτες μας που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο και να αποκτούν κάποια δικαιώματα, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Μένω σε αυτό και νομίζω ότι η στάση ενός βουλευτή απέναντι στην κυβέρνηση δεν κρίνεται από το αν ψήφισε ή όχι ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης, αλλά από τη συνολική στάση που τηρεί απέναντι στην κυβέρνηση».


Δημήτρης Τσιόδρας: Δεν πρόκειται να σχολιάσω καθόλου την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά

Για τη διαφοροποίηση του κ. Σαμαρά, είπε: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω καθόλου την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, ούτε να πω πόσες φορές κρίνει ο ίδιος ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί και με ποια συχνότητα. Αυτό είναι δική του υπόθεση. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμά της και εφαρμόζει την πολιτική της».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα πρέπει να προσέξει η Ν.Δ. γιατί θα αποκοπεί από την κοινωνία, επισήμανε: «Το 41% το έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια συγκεκριμένη πολιτική που έχει εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια, διευρύνοντας τα όρια της Ν.Δ. Δεν είχε η Ν.Δ. αυτά τα ποσοστά, τα έχει πάρει ακολουθώντας κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές και μια συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία έχει δικαιωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεχίζει να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

«Οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερες εκλογές, οπότε μην το μετράμε με βάση το τι πήρε στις εθνικές εκλογές. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ούτε γκάλοπ είναι οι ευρωεκλογές για να δείξουν κάτι ούτε προσφέρονται για μια ψήφο χαλαρή, μια ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί κρίνονται πάρα πολλά σε επίπεδο Ευρώπης και το πώς εκπροσωπείται η Ελλάδα εκεί», σημείωσε.

«Τον πήχη δεν θα τον βάλω εγώ, θα τον βάλει ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ   | Parapolitika