«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικά δραστήριος, δεν χρειάζεται να επανέλθει», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την παρέμβαση - βόμβα του πρώην προέδρου του κόμματος, στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Ειδικότερα, όσον αφορά την παρέμβαση του Τσίπρα λίγες ώρες πριν το 4ο συνέδριο του κόμματος υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ενεργός και έχει άποψη για τα πράγματα είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλους πρώην πρωθυπουργούς, οι οποίοι έμειναν σιωπηλοί για χρόνια και εμένα μ’ αρέσει αυτό. Αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι είναι ένας νέος άνθρωπος και ένας έμπειρος πολιτικός αυτό μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικό πλεονέκτημα ευρύτερα για την ανάκαμψη του χώρου μας.

Ζαχαριάδης: Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ δε γίνεται χωρίς ειλικρινή αυτοκριτική

Σχετικά με το ενδεχόμενο της επιστροφής του πρώην προέδρου σημείωσε ότι «δεν κάνω ούτε προβλέψεις πολλώ δε μάλλον δεν κάνω υποδείξεις λέω το αυτονόητο ότι ένας άνθρωπος στα 49 του δεν βγαίνει σε σύνταξη ιδίως ένας άνθρωπος σαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος είναι πολιτικά δραστήριος δεν χρειάζεται να επανέλθει και εν πάση περιπτώσει στη δήλωσή του το καλοκαίρι δεν είπε ούτε φεύγω ούτε αποσύρομαι, παραμερίζω είπε».

Στη συνέχεια, προέταξε την ανάγκη για ανασυγκρότηση της παράταξης και υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ειλικρινή αυτοκριτική, ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή δε συμφωνεί με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο Κώστας Ζαχαριάδης γνωστοποίησε ότι είναι σύμφωνος με τον πρώην πρόεδρο.

«Συμφωνώ με τη δήλωση του Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis»

Σε ερώτηση για το αν τον βρίσκουν σύμφωνο οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον «ατυχή χειρισμό», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε ότι «αυτό είναι προφανές. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα λέει ότι ήταν άλλες οι προθέσεις μας και άλλο το αποτέλεσμα. Δεν είναι απόλύτως σαφές αυτό;».

 «Ή το υπουργείο Εσωτερικών λέει ψέματα ή η Ασημακοπούλου»

Αναφορικά με την υπόθεση με τα emails των αποδήμων και την κα. Ασημακοπούλου απάντησε ότι «είναι σαφές ότι κάποιος λέει ψέματα, ή η κα Ασημακοπούλου λέει ψέματα ή το υπουργείο Εσωτερικών λέει ψέματα. Το υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε μια καθαρή απάντηση χθες. Είναι απολύτως σαφές λοιπόν ότι στη ΝΔ παραβιάζοντας για άλλη μια φορά και την εθνική νομοθεσία αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία κάνουν πολιτική πατώντας πάνω στα προσωπικά δεδομένα και τα megadata τα οποία προκύπτουν από τη διαχείριση της εξουσίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα δεν τους ανήκει, δεν είναι δικιά τους».