Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αποχωρήσεις, παραμένει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

*Διαβάστε εδώ: Έξω φρενών µε τη διευθύντρια του Ινστιτούτου ''Νίκος Πουλαντζάς'' οι συνεργάτες του Κασσελάκη - Θεωρούν ότι δυσφηµεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα εξουσίας και η ανάκτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως παραμένει στο κόμμα και είναι παρεμβατικός.


Η συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και μετά τις αποχωρήσεις και το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η στόχευση ενός κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα εξουσίας είναι η ανάκτηση της πλειοψηφίας βεβαίως σε έναν μεσοπρόθεσμο πολιτικό ορίζοντα. Για να μπορέσουμε να πάρουμε την πλειοψηφία πρέπει να δούμε τα πράγματα και τα εκλογικά και των αποχωρήσεων στη συνέχεια, να αναδιαταχτούμε, να μπορέσουμε να συνδέσουμε το βηματισμό μας με το βηματισμό της κοινωνίας, με τα προβλήματα και τις ανησυχίες της και να βάλουμε πλώρη, βεβαίως με στόχο τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, την καλύτερη δυνατή καταγραφή και με ορίζοντα ένα αποτέλεσμα διαφορετικό στις προσεχείς εθνικές εκλογές».

«Είναι πολύ νωρίς για να προσδιορίσω αυτή τη στιγμή το τελικό αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Αν εμείς έχουμε διαρκές μέτωπο τη συντήρηση και τις συντηρητικές πολιτικές που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης θα βρούμε το βηματισμό μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον κ. Α. Τσίπρα, είπε: «Δεν είναι σωστό να προσπαθώ να ερμηνεύσω ούτε τον Α.Τσίπρα ούτε τον Σ. Κασσελάκη αλλά σε κάθε περίπτωση ο Α. Τσίπρας μετά τις δεύτερες εκλογές ανέλαβε την ευθύνη που του αντιστοιχεί και παραιτήθηκε δρομολογώντας τη διαδικασία για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει στο κόμμα, εργάζεται, είναι στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

«Είναι πάρα πολύ παρεμβατικός δηλαδή παρακολουθώ τις τοποθετήσεις τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι εξαιρετικά θετικές και απευθύνονται από ένα πολύ ευρύτερο ακροατήριο του. Ο Α. Τσίπρας έχει επιλέξει για τον εαυτό του και για το χώρο μας αυτή την πολιτική η οποία όχι απλά προσθέτει αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά του δίνει και μια μεγαλύτερη ορατότητα και εμβέλεια από αυτό το οποίο κάνουμε οι υπόλοιποι», συμπλήρωσε.