Ως υπογραφή απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης, τα όσα διαδραματίστηκαν στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Μπαλάφας: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξε κουκούλωμα των προβλημάτων


Νίκος Φίλης: Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ανοίξει την ιστορία ξηλώματος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ερωτηματολόγιο που ήταν αφορμή για τη σύγκρουση έθετε το ερώτημα να μείνουμε στην αριστερά ή να γίνουμε δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν, αυτή είναι η λογική του, ή καλύτερα ένα λαϊκιστικό κεντρώο κόμμα που θα είναι έτοιμο να κάνουμε το μπαλαντέρ εξουσίας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ανοίξει την ιστορία ξηλώματος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά», είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Action24.


«Πυρά» Φίλη κατά Τσίπρα

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του Αλέξη Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την πτώση του κόμματος που ξεκίνησε επί προεδρίας του.

«Το τελεσίγραφο Τσίπρα απερρίφθη από το συνέδριο και η νίκη του Κασσελάκη ήταν πύρρειος. Σημασία δεν έχει η προσωπική αντιδικία του πρώην και σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε μια τριπλή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίση φυσιογνωμίας με το ερωτηματολόγιο που αμφισβητεί την αριστερή υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ, κρίση στρατηγικής και προγράμματος και κρίση ηγεσίας», επισήμανε.

«Ο Τσίπρας στον οποίο οφείλουμε πολλά για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την ευθύνη και για την πτώση. Όταν βρει τη δύναμη να κάνει αυτοκριτική και για τα δύο τότε η συζήτηση θα είναι πιο ουσιαστική», είπε ακόμα ο κ. Φίλης σημειώνοντας για τον πρώην πρωθυπουργό πώς «φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ που βαθαίνει, έχει την αρχή της επί προεδρίας του», πρόσθεσε.

«Δεν έπρεπε να γίνει προσωποποίηση της αντιδικίας με τον Μητσοτάκη, ούτε θολή θέση όσον αφορά τα εμβόλια για τον κοροναϊό», συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

«Όταν είσαι μέλος του κόμματος πας και μιλάς και δεν στέλνεις τελεσίγραφα λίγο πριν το συνέδριο», κατέληξε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeu88exj3up)