Θέση για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις συνεχείς διαγραφές και τις δηλώσεις αμφισβήτησης στελεχών προς τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα, πήρε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Γιαννούλης απηύθυνε παράκληση να μπει κάπου ένα όριο, να υπάρξει μορατόριουμ και να γεφυρωθούν αντιθέσεις.

Αναφερόμενος μάλιστα στις διαγραφές Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ από τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως είναι προτάσεις για παραπομπή, τονίζοντας ότι το τυπικό έχει σημασία.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Δεδομένη η διάσπαση μετά τις διαγραφές Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα - Νέο κόμμα στα σκαριά από την "Ομπρέλα" - Όλο το σχέδιο


Χρήστος Γιαννούλης: Θα ευχόμουν παρέμβαση Τσίπρα

Σχετικά με το αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος δήλωσε: «Θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ».

«Όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στην τηλεόραση, πρέπει να έχει η Αριστερά το στοιχείο της αλληλεγγύης και της οικογενειακής αντίληψης και όχι της οικογενειοκρατίας, της ανθρώπινης συνύπαρξης για να παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how», επισήμανε ο Χρήστος Γιαννούλης.

«Ο Κασσελάκης δεν επιθυμεί να διαγράψει απευθείας, υπάρχει το καταστατικό», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι πολύ νέος στη διοίκηση ενός κόμματος, θέλει χρόνο για να κριθεί».

Τέλος, υπογράμμισε πως αν το θέμα των διαγραφών πάει στην Κεντρική Επιτροπή και καταψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου, θα είναι μια δυσμενής εξέλιξη.

«Θα είναι αμφισβήτηση του προέδρου και υπαρξιακό θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γιαννούλης.