Μια τετραήμερη παράσταση παίχτηκε στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ κατά την διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με εμφανείς και αφανείς πρωταγωνιστές, κομπάρσους, αλλά και αρκετούς θεατές. Η παράσταση άρχισε την Πέμπτη με την ακραία σύγκρουση Κασσελάκη - Τσίπρα και την προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε παρούσα και για περίπου δυο μέρες ήταν οιονεί υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κασσελάκη.

Κατέληξε ως φαρσοκωμωδία, καθώς με απόφαση του Σώματος οι εκλογές που είχε αναγγείλει ο κ. Κασσελάκης ακυρώθηκαν και το ραντεβού δόθηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών, όπου θα κριθεί εκ των πραγμάτων ο πρόεδρος του κόμματος. «Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», ήταν και το σχόλιο κύκλων του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά έδωσε τετράμηνη παράταση στον διάδοχό του.

Και φυσικά, όπως συμβαίνει στο θέατρο, όλα τα μέλη της παράστασης, μόλις ολοκληρώθηκε αυτή βγήκαν το βράδυ να το γιορτάσουν. Άλλωστε, είχαν κοπεί αρκετά εισιτήρια, οπότε ο κ. Κασσελάκης, θέλησε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες στην παράσταση και τους κάλεσε το βράδυ της Κυριακής σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

«Ας κάνουμε υπομονή άλλους τέσσερις μήνες»

Φυσικά όλα όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε σοβαρό κόμμα δεν παραπέμπουν και πολύ περισσότερο σε κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ένα κορυφαίο στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης «ας κάνουμε υπομονή άλλους τέσσερις μήνες». Εννοώντας ότι αυτό θα είναι το διάστημα που θα παραμείνει ο κ. Κασσελάκης στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος και η μελλοντική προοπτική Νίκου Παππάς

Στην πραγματικότητα, αυτό το έργο που παίχτηκε έχει έναν σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Και μάλιστα είναι το ίδιο πρόσωπο: ο Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός ουσιαστικά «ανέβασε» το έργο που είδαμε επί τέσσερις μέρες. Λέγεται πως έβαλε τον Κασσελάκη να τρώγεται με την Γεροβασίλη και τους υποστηρικτές της και ο ίδιος μεθόδευε την αναβολή των εκλογών. Είχε ισχυρό πάτημα, αυτό της σφοδρής σύγκρουσης λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, κάτι που πάντα πιάνει στα συνέδρια των κομμάτων. Έπαιξε δηλαδή το χαρτί της ενότητας, το οποίο στην πράξη βόλευε και τον κ. Κασσελάκη. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η παράσταση. Ο Κασσελακης πήρε παράταση και ο Παππάς το συνέδριο. Ο πρώην υπουργός ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Με βάση όλες τις ενδείξεις το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι τους θα το χρεώσουν στον κ. Κασσελάκη.  Πρώτος από όλους ο κ. Παππάς. Απλώς, όπως λένε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λογαριάζει χωρίς τον θιασάρχη: Τον Αλέξη Τσίπρα!