Τριχοτομημένο κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το γεμάτο εντάσεις συνέδριο, που ολοκληρώθηκε σήμερα με την απόφαση να μην υπάρξει νέα εσωκομματική εκλογική διαδικασία για αρχηγό κόμματος.

Η λεγόμενη νέα «προεδρική φρουρά», αποτελείται από τους στενούς συνεργάτες και τακτικούς συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι και τον επηρεάζουν στις κεντρικές του αποφάσεις ή είναι συνδιαμορφωτές τους. Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους Ευάγγελο Αποστολάκη, Όθωνα Ηλιόπουλο, Έλενα Ακρίτα, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννη Μπουρνούς, Νίνα Κασιμάτη, Πέτρο Παππά, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Ρένα Δούρου, Ραλλία Χρηστίδου, Βασίλη Κόκκαλη.

Η ομάδα της Όλγας Γεροβασίλη

Από την άλλη πλευρά είναι η ομάδα υπό την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει απευθείας επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή την νέα εσωκομματική ομάδα ανήκουν μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινού, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, οι δύο γραμματείς του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και Ράνια Σβίγγου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι «ενδιάμεσοι»

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου φάνηκε να διαμορφώθηκε και μία νέα ομάδα από ξεχωριστούς κομματικούς παράγοντες, που χαρακτηρίζονται ως «γεφυροποιοί» ή ενδιάμεσοι, που τις τελευταίες ημέρες συντονίστηκαν και καθόρισαν τις εξελίξεις, αποτρέποντας τις νέες εσωκομματικές εκλογές. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Νίκος Παππάς, που συνομιλεί με τον Παύλο Πολάκη, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Τσίπρας, Διονύσης Καλαματιανός, κ.α.