Το «θυελλώδες» συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση να μην οδηγηθούν σε εκλογές σχολιάζουν από το περιβάλλον της Όλγας Γεροβασίλη, λέγοντας ότι, η πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος είναι ότι ο Πρόεδρος ζήτησε εκλογές και δεν πέρασε η πρότασή του στο συνέδριο.

Σημειώνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε τη πλειοψηφία σε ένα συνέδριο 2.800 συνέδρων , οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν εκλέχτηκαν αλλά ορίστηκαν.

Τονίζουν, μάλιστα ότι αν ήθελε πραγματικά τις εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, θα το κέρδιζε το Συνέδριο. Ωστόσο, όχι μόνο δεν το τόλμησε αλλά έβαλε και δικούς του ανθρώπους να «δουλεύουν» για τη συλλογή υπογραφών ώστε να μη γίνουν εκλογές.

Συνέβη το εξής παράδοξο στο Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης να προκαλεί εκλογές από τη βάση και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Κασσελάκη να δουλεύουν για το ακριβώς αντίθετο, γνωρίζοντας βεβαίως ότι η θέση «ας μη κάνουμε τίποτα» είναι πιο ελκυστική και πιο εύκολη από την επίπονη θέση «να δώσουμε διέξοδο τώρα».

Από το περιβάλλον της Όλγας Γεροβασίλη, μεταφέρουν ότι στο συνέδριο αυτό πράγματι έπεσαν οι μάσκες για μια σειρά από στελέχη που υποκριτικά στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη με ημερομηνία λήξης και όχι για την ίδια την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είχε το σθένος να βγει «μπροστά» και αν αποδεχθεί την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές.

Καταλήγοντας αναφέρουν, ότι ίσως τελικά όλοι αυτοί θα έπρεπε να είχαν προβλέψει το συνέδριο αυτό να τελειώσει τη Κυριακή των Βαΐων και όχι σήμερα.