Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι μια απόφαση που πήρα εδώ και καιρό", δήλωσε, τονίζοντας ότι η μη επιστροφή του δεν ήταν ζήτημα φόβου.

"Ήταν προσωπική μου ανάγκη να επιστρέψω στην πολιτική. Νιώθω ότι τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, όχι γιατί θα είμαι σωτήρας, αλλά για να είμαι χρήσιμος σε έναν κοινό σκοπό", συμπλήρωσε.

Ως μεγαλύτερο κίνητρό του, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε την επιστροφή του σε έναν χώρο που νιώθει ότι ανήκει.

"Η έννοια του πολιτικού σπιτιού δεν είναι το κτήριο, το όνομα, το λόγκο, είναι οι άνθρωποι, η ιδεολογία", τόνισε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czc9139drgqx)

Αν δεν είχαν φύγει τον Νοέμβριο αυτοί που έφυγαν, θα τους είχε καταπιεί το σύστημα”

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «διαβάζω τη δήλωση Τσίπρα και βλέπω πως ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ένα βαθύ δομικό πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να παράγει ιδέες και ελπίδα γιατί από έχει μπει σε μια κατάσταση που από μόνη της παράγει παραπολιτική».

Ενώ σχετικά με τα «καρφιά» Τσίπρα στα στελέχη της Νέας Αριστεράς είπε ότι, «θεωρώ πως είναι λάθος αυτό που είπε ο Τσίπρας γιατί είμαι σίγουρος πως, αν δεν είχαν φύγει τον Νοέμβριο αυτοί που έφυγαν, θα τους είχε καταπιεί το σύστημα».

Όσο για τους στόχους της Νέας Αριστεράς, τόνισε ότι, «αυτό που πρέπει να κάνει η Νέα Αριστερά είναι να μην ασχολείται με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενο είναι να παράξουμε πολιτική που δίνει όραμα, να κάνουμε κριτική στη ΝΔ κι αν αποτύχουμε, θα φταίμε εμείς, δεν χρωστάει κανείς στη Νέα Αριστερά επειδή ήμασταν υπουργοί».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι, «είναι επικίνδυνη περίοδος και το λέω βγάζοντας τις πολιτικής ταμπέλας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κεντροαριστερά, είπε πως, «αν δεν υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις, ζυμώσεις, μέτωπα να συζητηθούν ζητήματα, εγώ περίμενα να δω τη θέση του ΠΑΣΟΚ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Τέλος, απαντώντας στο αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, είπε ότι, «θα ανακοινωθούν όλα όταν ανακοινωθούν , για την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές».