Διαφορετικά θα κριθούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι τρεις περιπτώσεις των βουλευτών που δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Οι πληροφορίες λένε ότι για τον Όθωνα Ηλιόπουλο δεν υπάρχει κανένα θέμα, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

Η απουσία του από την ψηφοφορία είχε να κάνει με καθαρά επαγγελματικούς λόγους και ανειλημμένες υποχρεώσεις, καθώς ο κ. Ηλιόπουλος είναι καθηγητής Ιατρικής στην Αμερική και άλλωστε με γραπτή του δήλωση εξέφρασε την απερίφραστη υποστήριξή του στο νομοσχέδιο. Προφανώς, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία γιατί, όπως εξήγησε σε ανάρτησή του, «οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο, αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης».

Οι όποιες αποφάσεις, πάντως, αναμένεται να ληφθούν μετά το συνέδριο που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, θέμα διαγραφής δεν υπάρχει. Οι επιπτώσεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον τομέα ευθύνης του βουλευτή Χανίων, δηλαδή τη θέση του υπερσυντονιστή. Οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει θα έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι αρμοδιότητάς του.

«Βαρέθηκα με τον Παύλο»

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη στο Mega ανέφερε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, «έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του και ο ίδιος, δεν θα προτείνω στον πρόεδρο τι θα κάνει». Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ερωτηθείς για το ίδιο θέμα (Παραπολιτικά 90,1 FM) απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να πω τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος. Θεωρώ ότι κάτι θα γίνει, περιμένουμε να δούμε. Θεωρώ ότι κατ’ ελάχιστο πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε αρχηγός που λέει ότι “θα κάνω αυτό ή εκείνο”».

Σε ό,τι αφορά τη βουλευτή Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, και αυτή θα κριθεί διαφορετικά καθώς ψήφισε «παρών» επί της αρχής αλλά στη συνέχεια υπερψήφισε συγκεκριμένα άρθρα. Η βουλευτής της Β΄ Πειραιώς είναι, ωστόσο, πρωταγωνίστρια σε καβγά με τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στην ίδια Περιφέρεια και δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο καβγάς έγινε με αφορμή την πιεστική στάση του πρώην βουλευτή προς τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία, που του ζήτησε να πει τι θα κάνει για όσους δεν υπερψηφίσουν. «Θα υπάρξουν επιπτώσεις», είχε απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κασιμάτη αντέδρασε έντονα καθώς «είδε» πίσω από την ερώτηση του κ. Ραγκούση την επιθυμία να υπάρξουν κυρώσεις για τη στάση που θα κρατούσε. «Αν εκλεγεί ποτέ βουλευτής, θα τον ειδοποιήσουμε», σημείωσε ειρωνικά η βουλευτής. Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος σε αυτή την κόντρα και τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στη Νίνα Κασιμάτη, «θηλυκός Βορίδης», είπε: «Χρησιμοποίησα ακριβώς τα λόγια του κυρίου Κασσελάκη».