Η κόντρα Σπαρτιατών και Ελληνικής Λύσης συνεχίστηκε με το καλημέρα και σήμερα, με τους βουλευτές να φτάνουν πολύ κοντά στο να πιαστούν στα χέρια. Ειδικότερα, μόλις κατέβηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, ένα νέο επεισόδιο αντιπαράθεσης σημειώθηκε στην Ολομέλεια μεταξύ των δύο αρχηγών.

Στίγκας για Βελόπουλο: Είναι εθνικός γελωτοποιός και απατεώνας

Με το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Βασίλης Στίγκας εξαπέλυσε βολές στον Κυριάκο Βελόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ό «εθνικό γελωτοποιό» και «απατεώνα».
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Βασίλης Στίγκας είπε «πήραμε μια μικρή γεύση από τον εθνικό μας γελωτοποιό», αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.«Δεν έχει τη στοιχειώδη μόρφωση και ευγένεια να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο. Εγώ κυρίες και κύριοι είμαι περήφανος γιατί από 13 ετών έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές, αυτό που δεν έχω κάνει είναι απατεώνας όπως είναι ο Βελόπουλος με δικαστικές και αμετάκλητες αποφάσεις», πρόσθεσε.

Το παραλήρημα σταμάτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς, καλώντας σε τάξη τον πρόεδρο των Σπαρτιατών και ζητώντας «να μην γίνονται χαρακτηρισμοί σε συναδέλφους, παρότι ο κάθε ένας, όπως είπε, είναι υπεύθυνος για όσα λέει».

Η απάντηση της Ελληνικής Λύσης: Σας απαξιώνει να σας απαντήσει ο ίδιος ο Βελόπουλος, είστε ένας πειρατής ενός κόμματος που καταδικάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές του

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, απάντησε στους χαρακτηρισμούς, λέγοντας:

«Όταν η κοινωνία ανατριχιάζει για το νομοσχέδιο μετά από μια ιστορική ομιλία του Βελόπουλο ανάβει δασώδης και συκοφαντεί τον πρόεδρο με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς. Ειστε ένας πειρατής ενός κόμματος που τον καταδικάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές που εξυπηρετεί συμφέροντα του Μαξίμου και του Μητσοτακη. Σας απαξιώνει να σας απαντήσει σας αφήνει στη χλεύη των βουλευτών σας και ψηφοφόρων σας» συνέχισε δικαιολογώντας γιατι απαντά ο ίδιος και όχι ο Κ. Βελόπουλος.

«Πάει πολύ να μας κατηγορεί ο Βελόπουλος, είναι καταδικασμένος με αμετάκλητη απόφαση;» απαντά ο Βασίλης Στίγκας.

Και τα αίματα άναψαν καθώς ακούγονται φωνές από τα έδρανα και των δύο ΚΟ, «Κάτσε κάτω» και από τον αντιπρόεδρο της εδρας Οδυσσέα Κωνσταντινοπουλο. «Καθίστε κάτω».

Είναι απατεώνας συνέχισε ο Β. Στίγκας, «υπάρχει καταδικαστική απόφαση για αυτο που είπα, ο Βελόπουλος πουλάει ό,τι θέλει, επιστολές του Ιησού. Έχει φάει πολλά πρόστιμα. Δεν θα ζητήσω συγγνώμη έχουμε ήθος και ευπρέπεια. Έχετε τα τρόλ σας μας βρίζουν μέσα από το κανάλι του, με χτυπήματα κάτω απο τη μέση, μη πουλάτε εξυπνάδα».

Η κόντρα συνεχιστηκε με τον Π. Σαράκη να απαντά «αντιπαράθεση έχουμε με την κυβέρνηση και τους ιδεολογικά αντιπάλους μας, για την καταδικαστική απόφαση υπάρχει αναίρεση από τον Αρειο Πάγο και αθώωση του Κ. Βελοπουλο με την βούλα της Ελληνικής δικαιοσύνης. Εμείς εχουμε ένα στοχο να υπερασπιζομαστε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Εσείς εξυπηρετείτε τα δόλια συμφεροντα του Μεγάρου Μαξιμου θα ζητήσετε συγνώμη για τα όσα ισχυρίζεστε».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσεας Κωνσταντινοπουλος σε μια επίμονη επιχείρηση να ρήξει τους τόνους και να περιορίσει την ένταση σχολίασε πως «τέτοια σοου τα έχουμε ζήσει οι πιο παλαιοί με άλλους που φύγανε από εδώ. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ως προεδρείο δεν θα τους αφησουμε να γίνουν».