Ως πολύ καλός διαφημιστής στα νιάτα του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης γνωρίζει πώς να «πουλάει» τον εαυτό του και το προϊόν του και το απέδειξε με μία φράση-σλόγκαν. «Αν και το κλείσαμε το κοτέτσι, γεννάει ακόμα», είπε ο ιδρυτής του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στα πολιτικά του παιδιά, δύο από τα οποία βρίσκονται στην κυβέρνηση και άλλα δύο στη Βουλή σε ρόλο αρχηγών πολιτικών κομμάτων.

Εννοούσε, βεβαίως, τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που πήραν θέσεις-κλειδιά στη νέα κυβέρνηση ΝΔ, καθώς και τους αρχηγούς της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών. «Δόξα τω Θεώ, πάμε καλά. Γεννάει ακόμα» σχολίασε χαμογελώντας (ΑΡΤ).

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κλήθηκε ειδικότερα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη εντός Μεγάρου Μαξίμου σε κρίσιμο πόστο, και ειδικότερα το γεγονός πως ο νέος υπουργός Επικρατείας έχει θητεύσει στο πλευρό του, και κυριολεκτικά τον αποθέωσε: «Ο άνθρωπος έχει μάθει πολιτικά γράμματα», είπε, αλλά δεν έμεινε στις όντως μεγάλες ικανότητες του κ. Βορίδη. Αμέσως μετά θυμήθηκε και τους άλλους πρώην στον ΛΑΟΣ και πρόσθεσε πως οι Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλης Στίγκας έχουν επίσης θητεύσει δίπλα του. «Έχουμε δύο υπουργούς, τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και δύο αρχηγούς, τον Βελόπουλο και τον άλλον, τον Στίγκα» είπε και συμπλήρωσε, χωρίς πάντως να είναι σίγουρος για τον τελευταίο: «Απ’ ό,τι μου λένε, και ο Νατσιός πέρασε ένα διάστημα από τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστήριξε την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα που διανύουμε», έδωσε ραντεβού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, αν και απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Τον Οκτώβριο θα έχουμε ούτως ή άλλως τον δικό μας ρόλο στις εκλογές που έρχονται. Δεν θα είμαστε απαθείς», είπε, δίχως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες για το ποιες ακριβώς είναι οι βλέψεις του κι αν τον ενδιαφέρει η επιστροφή στην πολιτική δράση.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 30/6