«Συνεχίζουμε να κάνουμε τα ανοδικά μας βήματα. Οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτυπώσουν τη συνέχεια αυτών των ανοδικών βημάτων», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Διαβάστε ακόμα: Σταύρος Παπασταύρου: Το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο - Με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή με τον λαϊκισμό

«Η δεύτερη θέση προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική, προφανώς και είναι στόχος», σημείωσε ακόμη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Μανώλης Xριστοδουλάκης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα  |Parapolitika

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο:

Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτό που είναι καθαρό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως έχει εκφραστεί και μέσα από τον πρόεδρό μας έχει και ταυτοτική και προγραμματική θέση υπέρ της ισότητας στον γάμο και αυτό διαμορφώνει την άποψη του κόμματος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία:

Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι σε σημαντικά θέματα οι βουλευτές οφείλουν να έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Για τις ευρωεκλογές:

Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αποτυπώνει την ενισχυμένη δυναμική του διαρκώς και αυτό σημαίνει ότι κάνουμε όλα τα απαιτούμενα βήματα, προφανώς δεν έχουμε φτάσει στον τελικό. Ο τελικός στόχος είναι οι θέσεις μας, οι ιδέες μας, το πρόγραμμά μας αυτά που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα και ουσιαστικά για την ελληνική κοινωνία σε αντίθεση με την υφιστάμενη κυβερνητική πολιτική να βρουν πρακτική εφαρμογή. Να εφαρμοστούν, να κυβερνήσουμε αυτό θέλουμε. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, συνεχίζουμε να κάνουμε τα ανοδικά μας βήματα. Οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτυπώσουν τη συνέχεια αυτών των ανοδικών βημάτων. Η δεύτερη θέση προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική, προφανώς και είναι στόχος.

Για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;»:

Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Έχω την άποψη ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε, να αυξήσουμε την εξωστρέφειά μας, να προβάλλουμε όσο περισσότερο τα πολιτικά μας μηνύματα πρέπει να διεκδικούμε να έχουμε βήμα παντού και να λέμε τις θέσεις, τις προτάσεις και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παντού. Εγώ θέλω όπου μπορώ να βγαίνω και να λέω την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω δηλώσεις συντρόφων μου, εγώ ίσως να επέλεγα κάποιες διαφορετικές διατυπώσεις. Δεν συμμερίζομαι το εύρος και τη διάσταση της συζήτησης γιατί σε προσκαλεί ένας φορέας να είσαι ομιλητής και να πεις τη γνώμη του κόμματός σου σε μια συζήτηση, σε ένα ερώτημα. Αν προκαλεί το ερώτημα, ας κατηγορήσουμε το ερώτημα, όχι την απάντηση στο ερώτημα.