Ιστορικό βήμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί για την παρουσίαση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημιου- Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικων παραρτημάτων ξένων πανεπιστημιων».
pierrakakis6106450-003
pierrakakis6106451-001
pierrakakis6106454-002
pierrakakiskyriakos_pierrakakis-004


Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει 200 άρθρα στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για:
  • τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικα πανεπιστημια,
  • τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των κρατικών πανεπιστημιων, την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης
  • την πλήρη διοικητική αυτονομία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Η δημόσια διαβούλευση που θα ξεκινήσει αναμένεται να διαρκέσει μια εβδομάδα με στόχο την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Μαρινάκης: Το 70% του νομοσχεδίου αφορά τα δημόσια πανεπιστήμια

«Το 70% του νομοσχεδίου αναφέρεται στα δημόσια πανεπιστήμια και το 30% περίπου στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», επισήμανε από την πλευρά του χθες το βράδυ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν στα μάτια τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μη χάσουν μερικά χρόνια από τη ζωή τους (…) Για μένα κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί -άμα θέλει- να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του», πρόσθεσε.


Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σήμερα αποφασίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας καλούν σε έκτακτη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι σήμερα το μεσημέρι. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyysvhr3uo5l)