«Επειδή υπάρχει μια μεταβατική περίοδος σε σχέση με την Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα δηλαδή, και να μην παρατηρηθούν οι παλινωδίες οι οποίες παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου 2023» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.
Η Φωτεινή Αραμπατζή  στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 5-02-2024


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Φωτεινής Αραμπατζή στα Παραπολιτικά 90,1

Η βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Αραμπατζή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση από το 2019 έχει κάνει μια σειρά και θεσμικών παρεμβάσεων πολύ σημαντικών για τους αγρότες αλλά και οικονομικών και δεν έχει αφήσει κανέναν πίσω σε μια σειρά κρίσεων που έχουμε αντιμετωπίσει.

Επειδή υπάρχει μια μεταβατική περίοδος σε σχέση με την ΚΑΠ θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβερνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα δηλαδή και να μην παρατηρηθούν οι παλινωδίες οι οποίες παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου 2023. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, υπήρχε η ιστορία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από την ώρα που έφυγε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τη στιγμή που ορίστηκε ο νέος πρόεδρος πέρασε ένας μήνας, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Οκτώβριο του 2023 άρα αδυνατώ να καταλάβω γιατί ενώ παραιτήθηκε ο πρόεδρος δεν αντικαταστάθηκε την ίδια στιγμή.

Όλες αυτές οι καθυστερήσεις έχουν ευθύνη στο να εξαντληθεί η υπομονή των αγροτών;

Βεβαίως γιατί δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να εξασφαλίζει, κάτι που ήταν πανευρωπαϊκό ρεκόρ που κατόρθωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης το 2019 πηγαίνει στο συμβούλιο Κορυφής και διεκδικεί τα ίδια χρήματα για την τρέχουσα περίοδο της ΚΑΠ που υπήρχαν και την προηγούμενη περίοδο. Η Ελλάδα πήρε αλώβητο προϋπολογισμό και αυτό πιστώνεται στον Κυρ. Μητσοτάκη όταν άλλες χώρες όπως η Γερμανία πήραν 10% περικοπή. Αν οι πληρωμένες γίνονταν με πολλή προσοχή και επιμέλεια και συγκεκριμένα από τα λεγόμενα οικολογικά σχήματα και από τη λεγόμενη αναδιανεμητική οι αγρότες θα είχαν ίσα βάρκα ίσα νερά με τα χρήματα που έπαιρναν όλες τις προηγούμενες περιόδους. Και το λεω αυτό γιατί ακολουθούν πληρωμές για τις λεγόμενες συνδεδεμένες ενισχύσεις οι οποίες είναι φέτος αυξημένες στη λογική της ΚΑΠ. Να επιδειχθούν αντανακλαστικά κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτως ώστε να μην έχουμε τέτοια ζητήματα τα οποία σε μια γενικότερη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, και αυτό είναι θέμα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα, να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

Αναφορικά με την στάση της για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

Δεν έχω καμία επιφύλαξη θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο γιατί θεωρώ ότι οι βουλευτές πρέπει να εκφραζόμαστε με ένα ναι ή με ένα όχι, με σαφή και ορισμένη θέση. Είμαι αρνητική και θα το εκφράσω όπως επιβάλει η συνείδησή μου.