«Δεν έχουμε δώσει δείγματα εμπιστοσύνης για τις πληρωμές στους αγρότες», είπε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στις πληρωμές στους αγρότες, ενώ ανέφερε πως δεν έχει γίνει «ουσιαστικός διάλογος» με τον πρωτογενή τομέα από το αρμόδιο υπουργείο.

Η κα Αραμπατζή είπε πως «έχουν καθυστερήσει πολύ οι πληρωμές των αγροτών και στα οικολογικά σχήματα και στις γενικές πληρωμές», λέγοντας πως «δεν γίνεται άλλες χώρες όπως στο Βέλγιο να έχουν δώσει ήδη τις αποζημιώσεις στους αγρότες και σε εμάς να μην ξέρουν πότε θα τα πάρουν».

«Δεν έχει γίνει ουσιαστικός διάλογος του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης με τους αγρότες. Υπάρχουν παλινωδίες τους τελευταίους μήνες με τη διοίκηση και λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ», πρόσθεσε.

«Ζητώ απ΄τον κύριο Αυγενάκη να κάνει ουσιαστική διεκδικητική διαπραγμάτευση για αναθεώρηση της ΚΑΠ και να καλέσει τους αγρότες για ουσιαστικό διάλογο για τα αιτήματά τους», ανέφερε.