«Ζητήματα που αφορούν σε θέματα στρατηγικά ή τακτικά στους μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ένα κόμμα, πόσω μάλλον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βγαίνουν στις ρούγες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.ΣΚώστας Αρβανίτης στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ερωτηθείς αν είναι στα πλαίσια της αυτοκριτικής οι τοποθετήσεις του κ. Παππά και του κ. Πολάκη  ή θα πρέπει να σταματήσουν και να γίνει μια νέα αρχή.

Διαβάστε ακόμα: Αιχμές Παππά για Κασσελάκη: Δεν θα κοροϊδευόμαστε, δεν έχουμε καταφέρει να προβάλουμε μία εναλλακτική πρόταση

Και συνέχισε: «Καταλαβαίνω τη δημοκρατία αλλά η δημοκρατία έχει όρια σε ό,τι αφορά το να μαθαίνουν απέξω ότι υπάρχει ένα ζήτημα μέσα. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, είναι ζήτημα ωριμότητας και πρέπει να μαζευτεί, γιατί κάνει πάρα πολλή ζημιά και θα το χρεωθούν όχι μόνο το κόμμα, αλλά και όσοι το προκαλούν αυτό».

Διαβάστε ακόμα: "Έκρηξη" Κασσελάκη εναντίον Πολάκη: Εάν δεν σου αρέσει, Παύλο, μπορείς να φύγεις - Θερμό επεισόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας  Αρβανίτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 2-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν είναι στα πλαίσια της αυτοκριτικής οι τοποθετήσεις του κ. Παππά και του κ. Πολάκη ή θα πρέπει να σταματήσουν και να κάνουν μια νέα αρχή:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ζητήματα που αφορούν σε θέματα στρατηγικά ή τακτικά στους μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ένα κόμμα, πόσω μάλλον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βγαίνουν στις ρούγες. Καταλαβαίνω τη δημοκρατία αλλά η δημοκρατία έχει όρια σε ό,τι αφορά το να μαθαίνουν απέξω ότι υπάρχει ένα ζήτημα μέσα. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, είναι ζήτημα ωριμότητας και πρέπει να μαζευτεί γιατί κάνει πάρα πολλή ζημιά και θα το χρεωθούν όχι μόνο το κόμμα αλλά και όσοι το προκαλούν αυτό.

ΔΗΜ: Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν αφήνουν τον πρόεδρο να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του, την πολιτική του, αυτά που θέλει να κάνει μέχρι τις ευρωεκλογές και κάθε εβδομάδα του βάζουν τρικλοποδιά.

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό γινόταν και με τον προηγούμενο πρόεδρο.

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ προσπαθώ να μη δημιουργήσω είδηση η οποία θα δημιουργήσει άλλο θέμα. Έχεις μια θεσμική εντολή να δημιουργήσεις ατζέντα και να μη σέρνεσαι ή στην ατζέντα του πολιτικού αντιπάλου ή σε εσωστρέφεια. Εδώ έχουμε μια πολιτική μάχη και είναι μεγάλη η μάχη των ευρωεκλογών.

Ερωτηθείς για την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Καταρχήν υπάρχουν δηλώσεις και δεσμεύσεις του προέδρου του κόμματος, πάμε σε συνέδριο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, πρόταση ήταν, απλώς εγώ είπα και εξηγούσα και για τεχνικούς λόγους γιατί δεν πρέπει και δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε άλλη πολιτική ομάδα. Δεν είναι γειτονιές να γυρνάμε τα κόμματα. Άλλο η συνεργασία των δυνάμεων και άλλο η ενσωμάτωση και η αφομοίωση. Έχουμε δει το παράδειγμα της Ιταλίας και της Γαλλίας. Στη Γαλλία το σοσιαλιστικό κόμμα έχει φτάσει στο 1% και έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ Μακρόν και Λεπέν, αυτό σημαίνει όλοι μαζί μια σούπα. Αυτό φοβάμαι και γι' αυτό είμαι επιφυλακτικός.