Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την εσωστρέφεια και πως πρέπει να αναλάβει ο πρόεδρος πρωτοβουλία, επισήμανε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Αρβανίτης είπε πως το σώμα εξέλεξε πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των διεργασιών που ακολουθήθηκαν και του προέδρου.

Ακόμη, ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε πως μίλησε με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον διαβεβαίωσε πως όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, ενώ είπε πως αλλαγή πολιτικής ομάδας σημαίνει αλλαγή «πλεύσης του καραβιού».

Διαβάστε ακόμα: Θεοδώρα Τζάκρη: Οι διαφωνούντες έχουν ''σχέδιο αποδόμησης'' του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουν να κάνουν το κόμμα ''καλοκαιρινό''

«Δεν πρέπει να φύγει o ΣΥΡΙΖΑ από αριστερή ομάδα και να πάει στους σοσιαλιστές», σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Επιτέλους πρέπει να φύγουμε από την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ όπου πρέπει να θυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οφείλουμε να παίξουμε το ρόλο που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό.

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Οι εκλογείς επέλεξαν τον κ.Κασσελάκη αυτό είναι δεδομένο οπότε δεν τίθεται καν θέμα αμφισβήτησης των διαδικασιών και του προέδρου. Θεωρώ ότι η κουβέντα αυτή έχει τελειώσει, ότι είχαν να πουν όλοι το είπανε και ας ασχοληθούν με τη δουλειά τους δηλαδή με τα κοινοβουλευτικά τους όσοι είναι κοινοβουλευτικοί και τα οργανωτικά τους όσοι είναι στο οργανωτικό γιατί αυτό μας κουράζει πάρα πολύ. Κουραστήκαμε και να σκύβουμε το κεφάλι, αυτό προσβάλει ως ένα βαθμό και τη φυσιογνωμία του χώρου. Πάντα στους χώρους και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και σε εμάς ιδιαίτερα έχουμε ένα θέμα με τις διαφωνίες όμως έχει και μια αισθητική αυτή η ιστορία και κάπου αρχίζει και κάπου τελειώνει, αυτό αφορά και τις δύο πλευρές. Πυροδοτούνται πράγματα από διάφορες πλευρές και πρέπει να σταματήσουν. Ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα έχει ευθύνη να το σταματήσει αυτό, νομίζω χθες στην κοινοβουκευτική ομάδα ήταν καθαρός.

Ερωτηθείς αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Χθες ο πρόεδρος ευχαρίστησε την ευρωομάδα για τη δουλειά της. Δεύτερον σωστά και ο κ. Κασσελάκης και προηγούμενα ο κ. Τσίπρα θα ανανεώσουν το ευρωψηφοδέλτιο. Δηλαδή εμείς είμαστε τέσσερις ευρωβουλευτές ήμασταν έξι νομίζω ότι σε ότι μας αφορά, εμάς που είμαστε στο ευρωψηφοδέλτιο, δεν τίθεται θέμα απ’ όσο έχω ακούσει και από ότι είπε ο ίδιος ο πρόεδρος οπότε ναι εμείς θα είμαστε. Αυτό όμως είναι το πρώτο κομμάτι, το δεύτερο κομμάτι είναι αυτή η πρόθεση του προέδρου θα πρέπει να περάσει από τα όργανα του κόμματος και τα όργανα του κόμματος να συναινέσουν. Η πρόταση του προέδρου ήταν ότι θα ήθελε να είμαστε υποψήφιοι. Ο πρόεδρος θα έρθει σε δέκα μέρες εδώ στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί επισήμως με την κοινοβουλευτική μας ομάδα και θα κάνει επαφές και με τους σοσιαλιστές και με τους πράσινους και φυσικά με την ηγεσία της Αριστεράς.

Κληθείς να σχολιάσει ρεπορτάζ που θέλει τον κ. Κασσελάκη να επιθυμεί να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλιστική ομάδα

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα το έβλεπα αρνητικά που έχει άμεση σχέση και με τη συμμετοχή μου γιατί εγώ είμαι Αριστερός. Νομίζω ότι δεν στέκει το ρεπορτάζ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδρυτικό μέλος της The Left. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει, όπως έκανε και με τον Α.Τσίπρα, να είναι παρατηρητής σε άλλες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις όπως ήταν οι σοσιαλιστές. Η αλλαγή πολιτικής ομάδας σημαίνει και αλλαγή πλεύσης του καραβιού, μην πω ότι σημαίνει και αλλαγή του καραβιού, άλλο σκαρί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.