«Υπάρχουν πολλά θετικά στο νομοσχέδιο μόλις κατατεθεί θα τοποθετηθούμε» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Βασίλης Κόκκαλης, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε ακόμα: Συρίγος για νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Θα επιλέξω την αποχή

Ακόμη, αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ανέφερε: «Τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά, όλοι το αναγνωρίζουμε ακόμη και η κυβέρνηση και ναι μεν το αναγνωρίζει αλλά στην ουσία δεν βλέπουμε λύσεις βιώσιμες».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Βασίλη Κόκκαλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά, όλοι το αναγνωρίζουμε ακόμη και η κυβέρνηση και ναι μεν το αναγνωρίζει αλλά στην ουσία δεν βλέπουμε λύσεις βιώσιμες.

Ερωτηθείς πως σχολιάζει την χθεσινή αρωγή που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό:

Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Οτιδήποτε είναι σε ενίσχυση των αγροτών είναι θετικό. Η διαφωνία μας με την κυβέρνηση είναι ότι δεν βγαίνει να πει στους ανθρώπους ένα σχέδιο συγκεκριμένο. Να πει «όσοι καταστραφήκατε ολοκληρωτικά θα πάρετε αυτό το ποσό, όσοι εν μέρει αυτό το ποσό» για να κάνουν το κουμάντο τους και αντ’ αυτού βλέπουμε ότι πάει με πασαλείμματα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν χρήματα για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των αγροτών:

Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Μετά τις πλημμύρες είπε ο πρωθυπουργός ότι θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, για αυτό θέλουμε ενημέρωση στη Βουλή. Πρέπει να ενεργοποιηθούν και ευρωπαϊκά ταμεία, να ενεργοποιηθεί η ΚΑΠ το έχουμε προτείνει για να στηριχτούν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Θέλουν ένα σχέδιο συγκεκριμένο.

Ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο:

Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Υπάρχουν πολλά θετικά στο νομοσχέδιο μόλις κατατεθεί θα τοποθετηθούμε.