Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Α. ΛΙΝΟΥ: Δεν έχω δει όλες τις λεπτομέρειες και επειδή δεν είμαι νομικός, χρειάζομαι πολύ χρόνο για να δω ακριβώς πώς θα πρέπει να διατυπωθεί η προστασία της γυναίκας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως παρένθετη μητέρα.

ΔΗΜ: Δεν έχει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης παρένθετη μητέρα.

Α. ΛΙΝΟΥ: Υπάρχει προηγούμενη νομοθεσία και θα πρέπει να δούμε με πλήρη λεπτομέρεια αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προστεθεί έτσι ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία, η ψυχική κάλυψη οποιασδήποτε γυναίκας.


Λινού για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν έχω συγκεκριμένο λόγο να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο - Τι κρίνεται αναγκαίο να ληφθεί υπόψη


Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, η Αθηνά Λίνου είπε: «Δεν έχω συγκεκριμένο λόγο (να μην το ψηφίσω) αλλά όταν θα έρθει η ώρα να συζητηθεί και να παρουσιαστούν όλες οι λεπτομέρειες, θα προσπαθήσω πάρα πολύ να επισημάνω ότι πρέπει να υπάρξουν επιτροπές και δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης ότι θα ληφθούν υπόψη και τα ηθικά και τα επικοινωνιακά και τα κοινωνικά θέματα και κυρίως τα θέματα υγείας για κατηγορίες γυναικών που μπορεί να κληθούν να προσφέρουν το σώμα τους, τη ζωή τους, τους κινδύνους για να συνεισφέρουν στο να έρθουν καινούργια παιδιά στον κόσμο.

Ερωτηθείσα αν τα ανθρώπινα δικαιώματα μπαίνουν σε κομματική πειθαρχία, η κ. Λινού είπε: «Φαντάζομαι πως όχι και εξαρτάται πώς το ερμηνεύει κανείς και για ποια δικαιώματα μιλάμε, γι' αυτό επειδή δεν είμαι νομικός επιφυλάσσομαι στο να δώσω μια απάντηση σε αυτό».

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει το παιδί που έχει γεννηθεί από παρένθετη μητέρα στο εξωτερικό να έχει όλα τα δικαιώματα στην Ελλάδα, σημείωσε πως «αυτό είναι λογικότατο».


Λινού: Αν είναι καλός ο καιρός, θα πάω στις Σπέτσες και μάλιστα με Powerpoint


Ερωτηθείσα αν θα πάει στις Σπέτσες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν είναι καλός ο καιρός και είμαι γερή, βεβαίως θα πάω». Σε ερώτηση αν θα πάει και με Powerpoint, η Αθηνά Λινού είπε συγκεκριμένα: «Εγώ πάντα μιλάω με Powerpoint. Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να εφαρμοστεί στη Βουλή γιατί μπορεί να ελέγξεις και τον χρόνο, να ελέγξεις και το τι είπες».