«Από την πλευρά μας έχουμε μια καλόπιστη στάση για διάλογο πάνω σε όλα τα προβλήματα και τα δομικά και αυτά που έχουν εμφανιστεί μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία προκειμένου να δώσουμε λύσεις» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ερωτηθείς αν υπάρχει ανοιχτός διάλογος με τους αγρότες, που έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε αγρότες στη Βόνιτσα: Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία

«Πιστεύω ότι και από την πλευρά των αγροτών και των κτηνοτρόφων υπάρχει αυτή η διάθεση διότι βλέπουν τον αγώνα που κάνουμε και βλέπουνε ότι προσερχόμαστε με καλή πίστη σε αυτό το διάλογο άρα υπάρχει κοινό σημείο επαφής» σημείωσε ακόμη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σταύρου Κελέτση στα Παραπολιτκά 90,1:

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση του στο νομοσχέδιο για το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Το θέμα είναι σε διαβούλευση, ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος του τι θα ψηφίσει από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε μέσα στα πλαίσια των ορίων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τα χρήματα για τους αγρότες που ανακοινώθηκαν χθες:

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός δηλαδή η αύξηση της κρατικής αρωγής από 5 χιλιάδες έως 10 χιλιάδες ευρώ αφορά πράγματι του πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής της Θεσσαλίας.

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Εμείς σε καθημερινή μάχη εδώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνουμε μάχη για να λύνουμε τα προβλήματα των αγροτών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα και πανευρωπαϊκό για αυτό βλέπετε τον ξεσηκωμό σε όλες τις χώρες και αυτό έχει να κάνει βέβαια με την αύξηση του κόστους της ενέργειας και βλέπετε ότι σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτή η αντίδραση η οποία είναι δικαιολογημένη.

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Δεν μπορεί από μόνο του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποφασίσει για ένα μέτρο που αφορά την φορολογία του πετρελαίου και το αγροτικό πετρέλαιο, είναι θέμα κεντρικό της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανοιχτός διάλογος με τους αγρότες:

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Από την πλευρά μας έχουμε μια καλόπιστη στάση για διάλογο πάνω σε όλα τα προβλήματα και τα δομικά και αυτά που έχουν εμφανιστεί μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία προκειμένου να δώσουμε λύσεις άρα από την πλευράς μας υπάρχει αυτή διάθεση. Πιστεύω ότι και από την πλευρά των αγροτών και των κτηνοτρόφων υπάρχει αυτή η διάθεση διότι βλέπουν τον αγώνα που κάνουμε και βλέπουνε ότι προσερχόμαστε με καλή πίστη σε αυτό το διάλογο άρα υπάρχει κοινό σημείο επαφής.

Σ.ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε το διάλογο, από αύριο θα είμαστε όλοι στη Θεσσαλονίκη και θα ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόσκληση υπάρξει από την πλευρά των αγροτών γιατί είμαστε στην ίδια μεριά και παλεύουμε για τη λύση των ιδίων προβλημάτων.