Κινητοποιήσεις των αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στην Ε65 ανήγγειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τζέλλας.
Ο κ. Τζέλλας ανέφερε ότι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. θα μεταβούν στην εθνική Λάρισας – Καρδίτσας στην Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για το κόστος παραγωγής τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα αλλά και τα προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Είπε πως στόχος των αγροτών δεν είναι να κλείσουν το δρόμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζέλλα

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών: Σήμερα οι αγρότες της Καρδίτσας μαζί με τους αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων και Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας θα πάμε με τα τρακτέρ στην Ε65 όπου εκεί θα διαμαρτυρηθούμε και θα αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουμε τα διαχρονικά που αφορούν το κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που έχουμε στα προϊόντα μας αλλά συγχρόνως και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες.

Θα πάμε με τα τρακτέρ στην εθνική οδό Λάρισας –Καρδίτσας στην Ε65, το αν θα κλείσει η κυκλοφορία εξαρτάται από την Αστυνομία δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς εκεί βγαίνουμε για να διαμαρτυρηθούμε δεν είναι ο βασικός μας στόχος να κλείσουμε το δρόμο.

Είναι μια κλιμάκωση του αγώνα μας που έχουν αποφασίσει και οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας αλλά και η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Έχουμε δύο θέματα το ένα είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες, θέλουμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση σε αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν από την πλημμύρα και δεν έχουν πάρει ακόμα τα 6.600 και έχουν χάσει τα σπίτια. Σε αυτόν τον κόσμο που μένει σε ενοίκια και δεν έχει πάρει επιδότηση ενοικίου ακόμη. Να απαντήσει τι θα γίνει με τον αγροτικό εξοπλισμό που χάσαμε από τις πλημμύρες. Τι θα γίνει με το αρδευτικό δίκτυο το οποίο είναι κατεστραμμένο σε όλο τον κάμπο της Θεσσαλίας και δεν ξέρουμε αν θα ποτίσουμε. Τι θα γίνει με τα αναχώματα στα ποτάμια που δεν έχουν γίνει ακόμα και κάθε φορά που βρέχει κινδυνεύουμε να πλημμυρίσουμε. Τι θα γίνει με τους κτηνοτρόφους που χάσανε τα ζώα τους όπως και για τους αγρότες που δεν θα καλλιεργήσουν γιατί δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια τους. Δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε απαντήσεις που να μας λύνουν το πρόβλημα.