«Είμαι αντίθετος με το κλείσιμο δρόμων. Υπάρχουν θέματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει το κεφάλι» δήλωσε αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Ακούω ότι ο κ. Σκυλακάκης την Παρασκευή θα εξαγγείλει τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ακούω ότι ό,τι ίσχυσε το ’22 και το ’23 με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα ισχύσει και για το 2024. Άκουσα για την έκτακτη ενίσχυση των 8-10 χιλιάδων που και αυτό κάτι είναι και επειδή άκουσα τον πρωθυπουργό να λεει ότι κακώς αυτό που υποσχεθήκαμε τον Νοέμβριο δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα, και εγώ λέω κακώς ο πρωθυπουργός όμως οφείλει να τραβάει και τα αυτιά των υπουργών που κακώς δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90.1 

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την προσχώρηση της κας Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου το τι μας είχε σύρει η κα Χριστοφιλοπούλου, παλιά αλλά έλα που εγώ ακόμη παρά την ηλικία μου ενθυμούμαι.

Ο πρώτος που έκανε διεύρυνση της ΝΔ ήταν ο Κων/νος Καραμανλής επομένως κανείς δεν είναι αντίθετος με τη διεύρυνση. Ο δεύτερος που έκανε τη διεύρυνση ήταν ο Κ. Καραμανλής με το μεσαίο χώρο άλλο όμως να επιλέγεις πολιτικές που να προσελκύεις κόσμο που δεν σε ψήφιζε για να σε ψηφίσει και άλλο να παίρνεις στελέχη τα οποία στον κόσμο αυτόν δεν αντιπροσωπεύουν σχεδόν τίποτα. Το απέδειξαν και οι τελευταίες και οι προτελευταίες εκλογές όπου δεν εξελέγησαν καν με το κόμμα που ήταν. Άλλο η διεύρυνση η οποία πρέπει να είναι ισόρροπη, να είναι ισότιμη ώστε να μην προσβάλλεται η πολιτική μήτρα της παράταξης η οποία μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αλλά η πολιτική μήτρα της παράταξης είναι η πατριωτική λαϊκή δεξιά.

Αναφορικά με το νέο κόμμα του κ. Λοβέρδου

Δεν Θα πάρει τίποτα από τη ΝΔ ο κ. Λοβέρδος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά του αλλά η ΝΔ δεν κινδυνεύει από απώλειες στο κέντρο. Εκτιμώ ότι θα πάρει ένα μικρό ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Είμαι αντίθετος με το κλείσιμο δρόμων. Υπάρχουν θέματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Ακούω ότι ο κ. Σκυλακάκης την Παρασκευή θα εξαγγείλει τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ακούω ότι ό,τι ίσχυσε το ’22 και το ’23 με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα ισχύσει και για το 2024. Άκουσα για την έκτακτη ενίσχυση των 8-10 χιλιάδων που και αυτό κάτι είναι και επειδή άκουσα τον πρωθυπουργό να λεει ότι κακώς αυτό που υποσχεθήκαμε τον Νοέμβριο δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα και εγώ λέω κακώς ο πρωθυπουργός όμως οφείλει να τραβάει και τα αυτιά των υπουργών που κακώς δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα.

Ερωτηθείς που τοποθετεί τον πήχη για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Τον τοποθετώ στο μίνιμουμ που ήταν το 33% των ευρωεκλογών το 2019 που ήταν μια παρόμοια από άποψη πολιτικής κυριαρχίας συγκυρία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και ακόμη και καλύτερος στόχος προς τα πάνω δύο πράγματα πρέπει να προσέξουμε το ένα είναι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις της κεντροδεξιάς παράταξης με πρόσωπα όμως που σηματοδοτούν τις τάσεις αυτές, και το δεύτερο είναι σε ότι αφορά την προεκλογική μας ατζέντα όχι προς το εσωτερικό μόνο προς το εσωτερικό δεν χρειάζεται να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές από τις πολιτικές που ασκούμε τώρα αλλά ως προς την ευρωπαϊκή μας ατζέντα. Εάν η ΝΔ δεν αφήσει το λιβανιστήρι για την ΕΕ, βεβαίως είμαστε υπέρ της ΕΕ βεβαίως και υπέρ της ευρωζώνης αλλά πρέπει η ΝΔ να αρχίσει να αναρωτιέται για ποια Ευρώπη μιλάμε.