«Σέβομαι την άποψη Βορίδη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θα υπάρξει πολιτικό κόστος», ανέφερε σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Παράλληλα χαρακτήρισε «άγαρμπη» την επέκταση της ρύθμισης της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές από τη Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο «απορρίφθηκε μια ρύθμιση στην οποία όλοι συμφωνούμε».

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Λοβέρδος τόνισε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι μείζον θέμα η διαφοροποίηση του κ. Βορίδη στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Γ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, δεν νομίζω, το είχε πει άλλωστε ότι δεν συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο. Για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό αποφάσισε να μην ψηφίσει εναντίον, θα απόσχει της ψηφοφορίας. Είναι μια απόφαση πολιτική, προσωπική, δική του, την οποία τη σέβομαι, όπως σέβομαι τον κ. Βορίδη, και η απόφασή αν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση είναι απόφαση του πρωθυπουργού, που είναι ο μοναδικός αρμόδιος να επιλέγει τους υπουργούς του.

*Διαβάσατε ακόμα: Ο διάλογος Βορίδη - Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια στο υπουργικό: "Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα" – "Χαίρομαι"

Πρόσθεσε, δε, πως «εγώ θα ψηφίσω κατά συνείδηση και θα ψηφίσω υπέρ του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι δεν με συμφέρει πολιτικά».

ΔΗΜ: Άρα θεωρείτε ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος...

Γ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Βεβαίως και θα υπάρξει. Τι, θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. σε σημαντικό ποσοστό είναι εναντίον αυτού του νομοσχεδίου.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο έφερε η κυβέρνηση την επέκταση της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε πως «είναι άγαρμπος ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ρύθμιση. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψε, ούτε εγώ ούτε οι βουλευτές της Ν.Δ. το γνωρίζαμε, εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν μπήκε στη διαβούλευση από την αρχή που έγινε το νομοσχέδιο. Επί της ουσίας δεν πρόκειται για κάτι φοβερό και τρομερό».

Και συμπλήρωσε: «Να δεχτώ ότι ο τρόπος δεν ήταν κομψός κοινοβουλευτικά, θα μπορούσε η κ. Κεραμέως να είχε κάνει μια παρασκηνιακή έστω διαβούλευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων, να τους έχει ενημερώσει, να δεχτεί και κάποιες από τις τροπολογίες τους, θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό ενδεχομένως, αλλά αυτό που αντέδρασαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επί της ουσίας, είναι για τον τρόπο, επί της ουσίας δεν έχουν διαφωνία. Εξαιτίας του τρόπου αυτού απορρίφθηκε μια ρύθμιση στην οποία όλοι συμφωνούμε».