Να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο της Ιεράς Συνόδου επέλεξε ο Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και όχι σε αυτό καθεαυτό, αλλά στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην αρχή όλοι σχολίαζαν και διαμαρτυρήθηκαν ότι ο πρόεδρος της έδρας πρέπει να τον διακόψει γιατί είναι εκτός θέματος νομοσχέδιου, αλλά τελικά κατάλαβαν γιατί ζήτησε να μιλήσει.


Δημήτρης Νατσιός: Συντασσόμεθα με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Διαβάζω το κείμενο της Ιεράς Συνόδου και αγαλλιώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, από το βήμα της Βουλής, ενώ στη συνέχεια διάβασε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, μίλησε η Ορθόδοξη μάνα μας, η Εκκλησία που και μας γέννησε στην κολυμβήθρα και μας έθρεψε και μας θρέφει όπως κάθε μάνα με το γάλα το παιδί της, με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει», τόνισε στο τέλος, κάνοντας τον Σταυρό του.

*Διαβάστε εδώ: Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Θα μελετήσουμε το αν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

«Συντασσόμεθα με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν το έχουμε κρύψει ότι εκ κοιλίας μητρός είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Πάντοτε μας εμπνέει η Εκκλησία μας και βέβαια πολύ περισσότερο η πνευματική μας βάση είναι και η χριστιανική πίστη και το Ευαγγέλιο του Χριστού», είπε ο Δημήτρης Νατσιός στη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη για την ανάγνωση της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου.