Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώτος αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης που έχει δηλώσει δημοσίως ομοφυλόφιλος, Αλέξης Πατέλης, μιλάει στα «Παραπολιτικά» σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και για πρώτη φορά δίνει απαντήσεις για όλους και για όλα.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Επιταχύνει τον βηματισμό της η κυβέρνηση ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου - Την Τρίτη στο υπουργικό

Μεταξύ άλλων ο κ. Πατέλης υποστήριξε ότι η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής -που περιλαμβάνει και την ισότητα στον γάμο- περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. «Ολα αυτά προ Κασσελάκη, ο οποίος έχει επιδείξει έναν ναρκισσισμό εφάμιλλο του κ. Βαρουφάκη, αποδεικνύοντας ότι η προσωπικότητα κάποιου είναι κάτι ανεξάρτητο από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό». Παράλληλα, ο κ. Πατέλης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη «ο οποίος, αφού δεσμεύθηκε στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών ότι θα στηρίξει την ισότητα στον γάμο, σήμερα μιλάει για «κορδόνια» και για μικροπολιτικούς λόγους εργαλειοποιεί;». Όσο για το ΚΚΕ δήλωσε πως «διαχρονικά έχει τοποθετηθεί εναντίον του θεσμού του γάμου, αλλά και στον σταλινισμό ομοφυλόφιλοι ήταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ προχθές ο κ. Κουτσούμπας υιοθέτησε ομοφοβική ρητορική ντροπής. Στον καθαρό καπιταλισμό δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας.