Επιταχύνει τον βηματισμό της η κυβέρνηση ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε ακόμα: Ομόφυλα ζευγάρια: Στο Υπουργικό της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο - Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός, παρά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας

Συγκεκριμένα, η εν λόγω κυβερνητική πρωτοβουλία θα εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ιανουαρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικώς σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες την προσεχή Τρίτη στις 23 του μήνα και όχι στις 30, όπως αρχικώς ήταν προγραμματισμένη.

«Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα εγκριθεί. Και στη συνέχεια, μετά την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου», σημείωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg στο περιθώριο της συμμετοχής του στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Μαξίμου ότι τα «ναι» στη «γαλάζια» ΚΟ θα ξεπεράσουν τα 100

Σύμφωνα με τον έως τώρα κυβερνητικό προγραμματισμό, μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση για μία εβδομάδα και μετά θα λάβει τον δρόμο προς τις αρμόδιες επιτροπές και την Ολομέλεια της Βουλής. Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι τα «ναι» στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ξεπεράσουν τα 100, την ώρα που μια συμπαγής ομάδα περί τους 40 βουλευτές φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την κρίσιμη ψηφοφορία.

Σε επίπεδο κυβερνητικού σχήματος μένει να αποσαφηνιστεί πώς θα επιλέξει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης να εκφράσει τη δεδομένη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -εάν δηλαδή θα καταψηφίσει ή δεν θα συμμετάσχει στην επικείμενη ψηφοφορία, με το δεύτερο σενάριο να συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες- και εάν η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, θα επιμείνει μέχρι τέλους στη διαφωνία της. Ως προς τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου περί δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διεμήνυσε μέσω του ραδιοφώνου του Σκάι ότι στην Ελλάδα ζητήματα δικαιωμάτων δεν επιλύονται μέσω δημοψηφισμάτων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση πάντοτε σέβεται τις απόψεις της Εκκλησίας, αλλά εφαρμόζει το πρόγραμμά της.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή