Αιχμές τόσο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη άφησε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, σχετικά με την στάση τους για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.  Ειδικότερα, ο κ. Πατέλης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και είπε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει συμμαχήσει με τον ''Πολακισμό'' που δεν είναι υποστηρικτής της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι και ο κύριος Κασσελάκης «έχει προβεί σε μια απαράδεκτη τοποθέτηση μιλώντας για εργαλιοποίηση των γυναικών». 

Διαβάστε επίσης: Το βίντεο του Αλέξη Πατέλη στο TikTok για τα ομόφυλα ζευγάρια: Σε 36 χώρες έχει νομοθετηθεί ο γάμος - Προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει η χώρα μας;

Παράλληλα, ο κύριος Πατέλης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ενώ τον Μάρτιο του 2023 είχε καλέσει όλες τις ομάδες των ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα και είχε δεσμευτεί να στηρίξει την ισότητα στον γάμο, τώρα λέει ότι "δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της κυβέρνησης".